Terry Hoekman

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Terry Hoekman
Naam slachtoffer   Terry Hoekman 
Leeftijd  46 jaar  
Datum  11 april 2009 
Moordplaats  Rotterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  15 jaar & TBS 


Terry Hoekman

In een drukbezocht café aan het Poolsterplein in de Rotterdam was op 10 april 2009 een talentenjacht aan de gang. Er ontstond ruzie tussen een aantal bezoekers en de 44-jarige Louis A., waarbij iemand in Louis' gezicht spuwde. Hierop verlaat hij het café.

Rond 00:45, op 11 april, wil Louis terug het café in. Hij wordt echter tegengehouden door Terry Hoekman. Hierop schiet Louis de 46-jarige Terry dood.

Hij ging het café in, en schoot nog negen kogels af. Vier mensen raken gewond. Als Louis eindelijk de persoon vindt die hem in zijn gezicht spuwde, werd hij overmeesterd door een voormalig agent, die toevallig in het café aanwezig was.


café Laurenshof

Verdachte

De cafébezoekers hielden Louis vast tot agenten in kogelvrije vesten het café binnen kwamen om de schutter te arresteren.

Louis houdt vol dat hij het wapen al de hele avond op zak had. Het zou in een worsteling per ongeluk zijn afgegaan. Getuigen spreken dit laatste tegen.


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 24 februari 2010

Voor de slachtoffers en de andere aanwezige personen in het café, moeten deze feiten een schokkende en beangstigende ervaring zijn geweest, waarvan zij nog lange tijd de fysieke, maar ook psychische nadelige gevolgen zullen ondervinden. De vier slachtoffer die door de rondvliegende kogels zijn geraakt hebben zeer veel last gehad van de door hen opgelopen verwondingen. Het is nog maar de vraag of zij allen (volledig) zullen herstellen.

Gelet op de ernst van de feiten, alsmede in aanmerking genomen dat de verdachte zich ook al eerder gewelddadig jegens anderen heeft gedragen, zal de terbeschikkingstelling van de verdachte worden gelast, met bevel dat hij van overheidswege zal worden verpleegd.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van vijftien (15) jaar en gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld.


Teruggeplaatst van "/Terry_Hoekman"