weebly reliable statistics
Tamara Wolvers - Moordzaken.com
Tamara Wolvers

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
TamaraWolvers.jpg
 
Tamara Wolvers
Leeftijd 28 jaar
Datum 12 juli 2006
Moordplaats Alphen aan de Rijn
Moordwijze Verstikking
Status Gesloten
Misdrijf Onbekend
Straf Vrijspraak

Op woensdag 12 juli 2006 verschijnt de altijd stipte Tamara Wolvers niet op haar werk. Via via wordt de buurvrouw van Tamara, die nog bij haar ouders woont, bereikt. Zij gaat een kijkje nemen in het huis aan de Maasstraat in Alphen aan de Rijn. Zij vindt op zolder het ontzielde lichaam van Tamara. Ze is neergestoken en verwurgd.

Verdachte

Er wordt een verdachte aangehouden, een ex-oom van Tamara: De toen 37-jarige Jaco Griffioen. In juli 2008 wordt hij vrijgesproken, maar in april 2010 zegt het OM over nieuw bewijsmateriaal te beschikken. De man wordt dan wederom vrijgesproken; een vrijspraak die in cassatie in stand blijft. Er is dna-materiaal van de verdachte op een duster van het slachtoffer aangetroffen, maar hiervan kan niet worden aangetoond dat het ten tijde van de moord is aangebracht.

In maart 2013 komt de zaak nogmaals in het nieuws als de voormalige verdachte een kort geding aanspant tegen de NOS. Inzet van het kort geding is een uitzending waarin een wetsontwerp wordt behandeld waarin oude zaken aan de hand van nieuw feitenmateriaal kunnen worden heropend.

Externe Link