weebly reliable statistics
Henk Peters - Moordzaken.com
Henk Peters

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
HenkPeters.jpg
 
Henk Peters
Leeftijd 41 jaar
Vermist sinds 29 april 2009
Woonplaats Doorwerth

Op vrijdag 1 mei 2009 doet de moeder van Henk Peters aangifte van de verdwijning van haar zoon. In eerste instantie pakt de politie de zaak op als een normale vermissingzaak, maar al gauw krijgt het onderzoeksteam aanwijzingen dat de 41-jarige Henk wel eens slachtoffer kan zijn van een misdrijf. Onder meer door een nepagent die bij Henk's moeder aan de deur komt en door een telefoontje van iemand die zegt dat hij Henk Peters is. Als het opgenomen telefoongesprek door zijn familie wordt beluisterd, herkennen zij de stem van hun familielid hier niet in.

Op woensdagavond 29 april 2009 bezocht Henk het optreden van Kane op de Markt in Arnhem, om daar foto's te schieten, want Henk is amateurfotograaf. Tussen 22.30 en 22.45 uur heeft Henk het concert van Kane weer verlaten. Na het optreden is er niets meer van hem vernomen. Hij is spoorloos en ook zijn Volkswagen Golf lijkt in eerste instantie in rook te zijn opgegaan.


Op woensdag 27 mei, vier weken na de verdwijning treft de politie in de parkeergarage aan de Langstraat in Arnhem een zwarte Volkswagen aan. In eerste instantie leggen de agenten niet de link met de auto van Henk Peters, want er zitten geen wieldoppen op en ook zit er een andere kentekenplaat op de auto. In de ruit van de Volkswagen staat echter het juiste kenteken gegraveerd en dan blijkt het toch om de auto van de vermiste hobbyfotograaf te gaan. Uit verder onderzoek blijkt dan dat de auto al een aantal weken staat op dek 1+ van de parkeergarage. In die periode is de auto tenminste één keer gewassen.


Verdachte

Op 25 mei 2010 is er een 39-jarige man aangehouden. In de auto van de man treft men bloedsporen aan van Henk Peters. De man zit nog vast, maar het lichaam van Henk is nog niet gevonden.


Vragen Politie

  • Wie weet waar de 41-jarige Henk Peters uit Doorwerth zich op dit moment bevindt?
  • Wie heeft Henk Peters woensdagavond 29 april gezien bij het optreden van Kane op de Markt in Arnhem?
  • Wie heeft foto- en/of filmopnamen van het concert van Kane waarop Henk Peters te zien is? Beelden kunnen worden verstuurd via de site van de nationale recherche.
  • Wie weet waar Henk die avond zijn auto heeft geparkeerd en/of waar zijn auto heeft gestaan?
  • Wie heeft die woensdagavond 29 april, tussen 23.00-23.15 uur, iets bijzonders gezien in de omgeving van de Voetiuslaan in Arnhem?
  • Wie heeft gezien dat de zwarte Volkswagen Golf FSI in de parkeergarage aan de Langstraat in Arnhem gewassen werd?
  • Wie heeft in het algemeen informatie over de verdwijning van Henk Peters en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?
  • Wie is iets opgevallen in afgelegen plaatsen/natuurgebieden rondom Arnhem wat zou kunnen duiden op een bergplaats voor het lichaam van Henk Peters? Denk daarbij aan omgewoelde grond of iets dergelijks.
  • Inmiddels weten we dat een blauwe Suzuki Wagon R+ een belangrijke rol in de zaak heeft gespeeld. Wie heeft de blauwe Suzuki Wagon R+ gezien, al dan niet in combinatie met de zwarte VW Golf van Henk Peters?


Politie Gelderland-Midden: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis)