Sylvia Roos

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Sylvia
Naam slachtoffer   Sylvia Roos 
Leeftijd  35 jaar 
Datum  20 juni 2005 
Moordplaats  's Gravenhage 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  12 jaar 


Inhoud

Sylvia Roos

Op maandag 20 juni 2005 raakt de 35-jarige Sylvia Roos buiten westen na een paar glazen alcohol. Sylvia gebruikte ook medicatie, en de combinatie is -waarschijnlijk- verkeerd gevallen. Als haar partner Henk van den M. ziet dat Sylvia buiten westen is, drukt hij zijn hand in haar anus en trekt daar stukken weefsel uit. Daarna doet hij hetzelfde bij haar vagina.

Sylvia overlijdt aan de ernstige bloedingen die ontstaan door Henk's toegebrachte verwondingen.Verdachten

Henk was de vaste partner van Sylvia. Samen hebben zij een kind. Sylvia had al twee kinderen uit een eerdere relatie.

Hieronder een deel van de verklaring van Henk.

Deze tekst is afgeschermt. Klik op deze balk indien u hem wilt lezenUitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 23 oktober 2007


De verdachte heeft zijn weerloze partner [slachtoffer] op buitengewoon gewelddadige en vernederende wijze van het leven beroofd. Hij doodde haar in hun gezamenlijke woning, bij uitstek de plek waar zij zich veilig mocht wanen. Terwijl [slachtoffer] – blijkens eerder in dit arrest aangehaalde rapportages – leefde, heeft hij haar lichaam via de anus en de vagina gepenetreerd en weefsel uit haar onderlichaam gehaald. Hij heeft hierdoor haar lichaam op uiterst gruwelijke wijze verminkt.

Het handelen van verdachte getuigt van een volkomen gebrek aan respect voor de waarde van het menselijk leven en het lichaam van zijn partner. De verdachte heeft een jonge vrouw het leven ontnomen. Zij was in de bloei van haar leven en moeder van drie kinderen waarvan de jongste, een peuter nog, tevens een kind van de verdachte is. Ook heeft de verdachte – zoals ter terechtzitting in hoger beroep is gebleken - bij de nabestaanden onpeilbaar leed teweeggebracht.

Ook de samenleving is door bovenstaande feiten zeer ernstig geschokt, met name door de brute wijze waarop de verdachte zijn partner om het leven heeft gebracht.


Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (twaalf) jaren.Links

Site ter nagedachtenis aan Sylvia Roos


Teruggeplaatst van "/Sylvia_Roos"