weebly reliable statistics
Ruud Kinneging - Moordzaken.com
Ruud Kinneging

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
RuudKinneging.jpg
 
Ruud Kinneging
Leeftijd 41 jaar
Datum 27 oktober 2009
Moordplaats Leusden
Moordwijze Slagwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag e.a.
Straf 25 jaar + TBS
LJN BZ5531

Een vriend van Ruud Kinneging gaat op maandag 2 november 2009 langs bij het huis van Ruud omdat er al enkele dagen geen teken van leven is geweest. De vriend vertrouwde het niet dat na herhaaldelijk aanbellen geen reactie kwam, en besloot door de ramen naar binnen te kijken. Hij zette een ladder tegen de gevel van het huis aan de Stijgbeugel te Leusden, en keek de slaapkamer in. Daar lag het ontzielde lichaam van Ruud. Zijn hoofd was ingeslagen met een bijl.

Ruud bleek al enkele dagen in zijn woning te hebben gelegen voor hij werd gevonden. De sterfdatum wordt door de rechtbank bepaald op 27 oktober 2009.

Verdachte

De politie houdt een verdachte aan. Het gaat om de 43-jarige Arthur Noach. Hij heeft een gevangenisstraf van 8 jaar voor het wurgen van zijn toenmalige vriendin in mei 2000 uitgezeten en is net op vrije voeten na een veroordeling wegens oplichting.

Uitspraak

Op 26 maart 2013 veroordeelt de rechtbank in Utrecht verdachte tot een straf van 25 jaar en TBS met dwangberpleging wegens doodslag, poging tot moord, voorbereiding van moord, belaging, gijzeling, diefstal en diefstal met bedreiging en geweld.

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan één van de ernstigste feiten die het Wetboek van Strafrecht kent, te weten doodslag. Ook heeft verdachte zich schuldig gemaakt aan andere zeer ernstige strafbare feiten, te weten poging tot moord, voorbereiding van moord, belaging, gijzeling, diefstal en diefstal met bedreiging met geweld.

Verdachte heeft [slachtoffer 4] gedood op een zeer schokkende en gruwelijke wijze. Hij heeft [slachtoffer 4] diens recht op leven ontnomen en daarmee onherstelbaar leed veroorzaakt voor zijn nabestaanden. Dit leed wordt nog versterkt doordat verdachte geen enkele openheid van zaken heeft gegeven over zijn motieven en hetgeen zich heeft afgespeeld in de laatste uren of minuten van het leven van [slachtoffer 4]. Daarnaast heeft verdachte met zijn daad gevoelens van angst en onveiligheid voor de nabestaanden en in de maatschappij teweeg gebracht. Ook heeft verdachte zijn ex-vriendin geprobeerd te vermoorden door met een bijl haar woning binnen te dringen. Verdachte was enkele dagen voor deze poging al bezig met het voorbereiden van deze moord. Hiermee heeft verdachte een enorme angst veroorzaakt bij zijn ex-vriendin [slachtoffer 2], haar partner en haar kinderen. Zij is met haar destijds 12-jarige zoon letterlijk uit doodsangst het dak op gevlucht. Uit de schriftelijke slachtofferverklaring blijkt dat [slachtoffer 2] hiervan nog steeds de gevolgen met zich meedraagt en dat dit ook bij haar zoon de nodige sporen heeft achtergelaten. Daarnaast heeft verdachte bij zijn ontsnapping uit de penitentiaire inrichting in Arnhem een medewerker van de penitentiaire inrichting gegijzeld en vervolgens een diefstal met bedreiging met geweld gepleegd. Ook voor de hierbij door hem gemaakte slachtoffers moet dit zeer traumatiserend zijn geweest. Verdachte is bij dit laatste feit zeer berekenend en niets ontziend te werk gegaan.

De rechtbank acht, alles afwegende, passend een gevangenisstraf voor de duur van 25 jaren en oplegging van de maatregel tot terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging van overheidswege.

Klik hier voor de gehele uitspraak