weebly reliable statistics
Robienna Reboe - Moordzaken.com
Robienna Reboe

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
RobiennaReboe.jpg
 
Robienna Reboe
Leeftijd 12 jaar
Datum 28 mei 2009
Moordplaats Amsterdam
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 20 jaar

Op 28 mei 2009 arriveert de dader omstreeks 18:15 uur in de woning aan de in de Nova Zemblastraat in Amsterdam. Omstreeks 22:40 uur komen de 12-jarige Robienna Reboe en haar 37-jarige moeder thuis.

Omstreeks 23:02 uur komt een melding van huiselijk geweld binnen bij de politie. Twee verbalisanten arriveren omstreeks 23:08 uur bij de woning. Ze horen dat de moeder schreeuwt: “Hij heeft mijn kind vermoord”. Verdachte en de moeder komen, met bloed doordrenkte kleren, de woning uit. De moeder is gewond. Verbalisanten gaan de woning binnen. In de woonkamer zien zij twee witte lederen banken die onder het bloed zitten, staan. Op de salontafel in de woonkamer ligt een bebloed lemmet van een stanleymes. Rechts naast een van de twee witte banken ligt op de grond het lichaam van Robienna. Zij ligt op haar rug in een grote plas bloed. Ze heeft onder meer een grote wond in haar hals.


Dader

Shelwin R., de 49-jarige ex-partner van de moeder van Robienna wordt aangehouden. Hij en de moeder van Robienna waren net uit elkaar, en zij had aangegeven dat hij zijn spullen snel uit haar huis moest halen. Het blijft echter onduidelijk wat er precies is gebeurd.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 4 december 2009

De verdachte van de moord op Robienna R. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar. De rechtbank is tot deze straf gekomen omdat het gaat om een gruwelijke moord. De verdachte was gefrustreerd over het einde van zijn relatie met de moeder van het slachtoffer en heeft een jong meisje, dat nog aan het begin van haar leven stond, van het leven beroofd. Daarmee heeft hij ook een moeder haar enig kind ontnomen en op die manier ook haar leven verwoest. De moord is op afgrijzenwekkende en bloedige manier uitgevoerd en heeft grote beroering gewekt in de directe omgeving van Robienna en in de samenleving als geheel. De verdachte was volgens gedragsdeskundigen volledig toerekeningsvatbaar. De officier van justitie had 25 jaar gevangenisstraf geëist voor de moord op Robienna en poging tot doodslag op haar moeder tezamen. De rechtbank acht alleen bewezen dat verdachte Robienna opzettelijk van het leven heeft beroofd. Over het gevecht dat daarna ontstond hebben de moeder en verdachte tegengestelde verklaringen afgelegd. De rechtbank kan niet met voldoende zekerheid vaststellen wat er is gebeurd en spreekt de verdachte vrij van poging tot doodslag op de moeder.
Links