weebly reliable statistics
Recep Coskun - Moordzaken.com
Recep Coskun

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Recep Coskun
Leeftijd 48 jaar
Datum 13 januari 2008
Moordplaats Utrecht
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 8 jaar & TBS

Op 13 januari 2008 is het gedrag van een 34-jarige Turkse man zo asociaal, dat een ex-medewerker van eetcafé Yollarbasi besluit de man uit de zaak te zetten. De man loopt daarop richting zijn huis. Even later komt de man terug, en gooit een steen tegen de ruit. De ex-medewerker, de 48-jarige Recep Coskun, loopt hierop naar buiten. De man trekt daarop een mes, en steekt Recep in zijn hart. Hij overlijdt vrijwel direct aan zijn verwondingen.Verdachte

De man, van wie geen naam bekend is, wordt aangehouden. In zijn huis vinden zij het moordwapen, een mes met een lemmet van ruim 20 centimeter. Ook vinden zij kleding met bloedvlekken erop.

De man en Recep kenden elkaar al jaren. De man kwam regelmatig in het cafe.Uitspraak

Rechtbank Utrecht, 9 mei 2008

De moord op Recep Coskun heeft een enorme schok in de lokale samenleving en veel verdriet teweeg gebracht bij zijn nabestaanden, voor wie het bijzonder moeilijk moet zijn een dergelijk zwaar verlies te dragen. Het is bijzonder wrang dat verdachte geen enkel respect heeft getoond voor het leven van Recep Coskun, terwijl juist ook deze zich zijn lot aan trok. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar immers al jarenlang. Ook de beide families kenden elkaar goed en gingen goed met elkaar om. De verdachte wist dus ook dat het slachtoffer gehuwd was en vader van drie kinderen. Dit alles heeft de verdachte kennelijk er niet van kunnen weerhouden zijn laffe daad te plegen. Ter terechtzitting heeft verdachte geen blijk gegeven van enig berouw over zijn daad. Een gewelddadig feit als het onderhavige brengt bovendien gevoelens van onrust en onveiligheid teweeg.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 jaren en gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld.