weebly reliable statistics
Rasim Soy - Moordzaken.com
Rasim Soy

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
RasimSoy.jpg
 
Rasim Soy
Leeftijd 35 jaar
Datum 16 augustus 2009
Moordplaats Bussum
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 18 jaar


Op zondag 16 augustus 2009 brengt de dan 44-jarige Ali D. zijn dochtertje naar station Naarden-Bussum, terug naar zijn ex-vrouw. De twee zijn sinds 2005 gescheiden, en er is een goede omgangsregeling. Als Ali zijn hoogzwangere ex ziet, loopt hij op haar af en steekt haar drie maal. Haar nieuwe vriend, de 35-jarige Rasim Soy, schiet zijn vriendin te hulp en wordt meermalig door Ali gestoken, waardoor hij komt de overlijden.

De vrouw en haar ongeboren kind overleven de aanval. Het kind, een zoontje, komt een week later gezond ter wereld.Verdachte

Ali wordt aangehouden. Hij zegt zich niets meer te kunnen herinneren van de aanval op zijn ex en haar nieuwe vriend.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 22 april 2010


Verdachte heeft op klaarlichte dag bij het station Naarden-Bussum een persoon van het leven beroofd door hem met een mes in zijn hart- of borststreek te steken. Ook heeft hij geprobeerd zijn hoogzwangere ex-vrouw, in het bijzijn van hun toen 7-jarige dochter [naam 1], van het leven te beroven. Deze misdrijven hebben de vele aanwezigen op het station, onder wie ook jonge kinderen, ernstig geschokt. Feiten als deze brengen grote verontrusting en gevoelens van onveiligheid in de samenleving teweeg. Verdachte heeft hiermee de rechtsorde schade toegebracht. Door zo te handelen heeft hij van een volstrekt gebrek aan respect voor het leven van zijn medemens blijk gegeven. Door het doden van [slachtoffer 1] en het verwonden van diens partner, verdachtes ex-vrouw, heeft hij bovendien de levens van de nabestaanden van de slachtoffers, onder wie met name zijn eigen dochter en haar inmiddels geboren halfbroertje (zoon van beide slachtoffers) op blijvende wijze ingrijpend beïnvloed. Zo leeft zijn dochter nu in één gezin samen met de zoon van degene die door toedoen van haar vader om het leven is gekomen. Aan de familie van het overleden slachtoffer zijn een onherstelbaar verlies en groot verdriet toegebracht. Verdachte heeft hiermee doen blijken van een grove minachting voor zijn ex-vrouw en haar nieuwe partner. Moord behoort tot de ernstigste misdrijven die het Wetboek van Strafrecht kent en is naar zijn aard een misdrijf dat oplegging van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeer lange duur rechtvaardigt.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf van 18 (achttien) jaren.