Rahman Ari

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Rahman
Naam slachtoffer   Rahman Ari 
Leeftijd  18 jaar 
Datum  7 juni 2007 
Moordplaats  Rotterdam 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  6 jaar 


Rahman Ari

Op 7 juni 2007 reed Romano E. in Rotterdam op een fiets die bleek gestolen te zijn. Romano heeft de fiets teruggeven aan een oudere man en zijn kleinzoon die beweerden rechthebbende van die fiets te zijn, nadat zij hem hadden gezegd dat de fiets gestolen was. Hierna liep Romano weg. Een groepje jongens was getuige van dit voorval. Zij zijn naar Romano toegelopen en hebben hem aangesproken. Romano is hierbij ook uitgescholden. Een van de jongens gaf hem hierbij een duw. Romano trok daarop een mes uit zijn rechterbroekzak. Toen de 18-jarige Rahman Ari het mes in de handen van de Romano zag, heeft hij hem een vuistslag in zijn gezicht gegeven. Romano rende direct daarop weg. Rahman rende vervolgens achter hem aan en werd daarbij gevolgd door een van de anderen van het groepje. Romano stopte daarop plotseling, draaide zich om, maakte een naar voren gerichte steekbeweging met het inmiddels door hem geopende mes en raakte Rahman, die dicht achter de verdachte liep, in de borst. Als gevolg hiervan is het hart geraakt en kort daarop op straat overleden.


Verdachte

Romano wordt aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hier slaat hij een agente hard in haar gezicht.Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 22 mei 2008

De verdachte heeft het slachtoffer op de openbare weg met een mes in zijn bovenlichaam gestoken en in zijn hart geraakt, waardoor deze ten gevolge van verbloeding is overleden. De verdachte heeft zich hierdoor schuldig gemaakt aan een van de ernstigste delicten die het Wetboek van strafrecht kent. De verdachte heeft niet alleen het leven ontnomen aan een jongen van 18 jaar, die nog een heel leven voor zich had, maar heeft tevens onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer. Dit soort delicten versterkt de in de samenleving bestaande gevoelens van onveiligheid. Dit geldt in het bijzonder voor de personen die getuige zijn geweest van de steekpartij en het slachtoffer op straat hebben zien doodbloeden.De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 jaren.Teruggeplaatst van "/Rahman_Ari"