weebly reliable statistics
Orson Daschveld - Moordzaken.com
Orson Daschveld

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
OrsonDaschveld.jpg
 
Orson Daschveld
Leeftijd 25 jaar
Datum 12 januari 2011
Moordplaats Utrecht
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar

In de nacht van dinsdag op woensdag 12 januari 2011 wordt in Utrecht op de Theemsdreef de 25-jarige Orson Daschveld doodgeschoten in zijn auto. Orson overlijdt ter plekke aan zijn verwondingen.


Verdachten

Er zijn (nog) geen verdachten aangehouden, het onderzoek is in volle gang.


Uitspraak

Rechtbank Utrecht, 30 januari 2012

Verdachte heeft op 12 januari 2011 het slachtoffer naar een door hem bepaalde locatie gelokt. Niet veel later heeft verdachte meermalen met een vuurwapen op het slachtoffer geschoten. Het slachtoffer had geen schijn van kans tegen dit tegen hem uitgeoefende buitensporige geweld en is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Verdachte heeft het slachtoffer zijn kostbaarste bezit, het leven, op brute wijze ontnomen en er daarmee blijk van gegeven geen enkel respect voor andermans leven te hebben.

De gewelddadige moord op het slachtoffer heeft een schok in de lokale samenleving teweeg gebracht en heeft bijgedragen aan algemene gevoelens van onveiligheid. Verdachte heeft niet alleen het leven ontnomen van een jonge man, maar heeft tevens het leven verwoest van de naaste familieleden, waaronder het dochtertje van het slachtoffer. Voor de nabestaanden moet het bijzonder moeilijk zijn een dergelijk zwaar verlies te dragen. In hun slachtofferverklaringen hebben de vriendin, het zusje en de moeder van het slachtoffer blijk gegeven van hun gevoelens van verlies.

Moord is één van de ernstigste delicten die de Nederlandse strafwetgeving kent en rechtvaardigt naar zijn aard en ernst een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank pleegt bij de beoordeling van een zaak en de oplegging van een straf rekening te houden met de straffen die in soortgelijke zaken zijn opgelegd.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 15 jaar.