weebly reliable statistics
Nienke Hehir - Moordzaken.com
Nienke Hehir

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
NienkeHehir.jpg
 
Nienke Hehir
Leeftijd 24 jaar
Datum 7 mei 2011
Moordplaats Gouda
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 14 jaar

Op zaterdagmiddag 7 mei 2011 wordt in een woning aan de Wilde Wingerdlaan te Gouda het lichaam van een 24-jarige vrouw aangetroffen. Het blijkt de gaan om de bewoonster van het huis, de 24-jarige Nienke Hehir. Haar keel is doorgesneden.


Verdachte

De politie is op zoek naar de man van Nienke, de 27-jarige Mohamed. Hij is vlak voor de vondst van Nienke's ontzielde lichaam gesignaleerd bij de flat.

De man werd later aangehouden en zit nog steeds vast.


Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage, 21 augustus 2012


Verdachte heeft op 6 mei 2011 [slachtoffer], de vrouw met wie hij een relatie had en een aantal maanden daarvoor in Tunesië was getrouwd, opzettelijk om het leven gebracht. Verdachte heeft op gruwelijke wijze haar keel doorgesneden door met kracht meerdere snijdende bewegingen te maken met een mes; zo doende heeft hij de hals van het slachtoffer van links naar rechts geheel doorkliefd en daarbij de halsslagader en diverse halsspieren doorgesneden. Door op deze manier te snijden in de hals van het slachtoffer, waar zich vitale delen zoals de luchtpijp en de slagaders bevinden, heeft verdachte willens en wetens de dood van het slachtoffer teweeggebracht. Daarnaast heeft hij haar in de rug gestoken en diverse bloeduitstortingen en verwondingen op de rest van haar lichaam (met name haar hoofd) toegebracht. Op beide handen van het slachtoffer zijn afweerletsels waargenomen. Hieruit rijst het beeld op dat het slachtoffer voor haar leven heeft gevochten en in doodsnood moet hebben verkeerd.

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan één van de zwaarste misdrijven die het Wetboek van Strafrecht kent, doodslag. Verdachte heeft op een gruwelijke en totaal respectloze manier aan het slachtoffer het meest kostbare bezit - haar leven - ontnomen. Dat heeft hij bovendien gedaan in de omgeving waar zij zich bij uitstek veilig moest kunnen voelen, te weten haar woning waar zij samen met verdachte woonde. Verdachte heeft aan de nabestaanden onbeschrijfelijk en onherstelbaar leed toegebracht. Dit geldt in het bijzonder voor de ouders en de zus van het slachtoffer, zoals dit ter terechtzitting uit de door hen uitgesproken verklaringen op indrukwekkende wijze is gebleken. Daarnaast is groot leed toegebracht aan vrienden, collega's en andere naasten van het slachtoffer. Bovendien wordt door een misdrijf als dit de rechtsorde zeer ernstig geschokt. Het feit dat een jonge vrouw opzettelijk van het leven wordt beroofd door haar man, brengt grote onrust en gevoelens van verontwaardiging en onveiligheid in de maatschappij teweeg, niet alleen in de directe omgeving van het slachtoffer, maar ook in de gehele samenleving. Op een dergelijk feit kan dan ook in beginsel niet anders worden gereageerd dan met een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeer lange duur.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 14 (veertien) jaren.