weebly reliable statistics
Naomi Verheul - Moordzaken.com
Naomi Verheul

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
NaomiVerheul.jpg
 
Naomi Verheul
Leeftijd 26 jaar
Datum 19 november 2005
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf Levenslang


Op zaterdag 19 november 2005 is rond 02:00 uur in de nacht komen vier mannen met wapens binnen stormen in café Inn & Out te Rotterdam. Zij eisen geld van barman Alberto Jose Frances, en dreigen alle aanwezige klanten, een stuk of tien, dood te schieten als het geld niet snel komt.

Zij sturen enkele mensen de toiletten in, en besprenkelen hen met alcohol. Steeds blijven de gewapende mannen benadrukken dat ze snel zullen sterven.

De andere mensen staan in het voorportaal van het café. Alberto gaat in discussie met één van de gewapende mannen. Hierop wordt veelvuldig in het voorportaal op de aanwezige mensen geschoten. Een andere gewapende man schiet hierna nogmaals op de mensen, en zegt: “Die mensen willen niet dood, ik zie ze nog bewegen”.

Hierna wordt er brand gesticht in het café, en vertrekken de daders.

De doden:
Verdachten

Eind december 2005 worden de eerste verdachten aangehouden. De laatste verdachte wordt begin september 2006 op Kaapverdië aangehouden. Zij hebben geen uitleveringsverdrag met Nederland, maar zij nemen wel deUitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 17 juli 2009

De verdachten hebben gedurende ruim twee uur negen mensen vastgehouden om geld te verkrijgen van één van hen. De slachtoffers is diverse malen duidelijk gemaakt dat zij gedood zouden worden als er geen geld kwam en er is een liquidatie in scène gezet. Toen duidelijk werd dat er geen geld zou komen, hebben de verdachten geschoten op de slachtoffers die in een kleine ruimte vastgebonden zaten. Hierdoor zijn twee slachtoffers om het leven gekomen en is één slachtoffer blijvend verlamd geraakt. Een derde slachtoffer is doodgeschoten in een andere ruimte. Een vierde slachtoffer is beschoten toen hij het café wist te ontvluchten. De verdachten hebben vervolgens het café in brand gestoken, alvorens zelf te vluchten. Dit geheel der gebeurtenissen tart elk voorstellings-vermogen en woorden als gruwelijk, barbaars en weerzinwekkend schieten nog te kort om deze daden te omschrijven. Het opzettelijk en met voorbedachten rade benemen van het leven van een ander behoort tot de zwaarste categorie strafbare feiten die de wet kent. In de onderhavige situatie zijn zelfs drie dodelijke slachtoffers gevallen. Daarnaast zullen de overlevenden nog jaren, zo niet hun hele verdere leven, lijden onder de psychische en lichamelijke gevolgen van het geweld dat op hen is toegepast. De nabestaanden van de dodelijke slachtoffers zullen moeten leven met de wetenschap dat hun naasten als gevolg van bruut en zinloos geweld zijn omgekomen.


Het hof veroordeelt de verdachte tot levenslange gevangenisstraf.


De andere twee krijgen eveneens levenslang.