weebly reliable statistics
Metehan Kacar - Moordzaken.com
Metehan Kacar

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
MetehanKacar.jpg
 
Metehan Kacar
Leeftijd 5 jaar
Datum 10 december 2006
Moordplaats Apeldoorn
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf TBS

Op zondag 10 december 2006 is Metehan Kacar op bezoek bij zijn moeder in Apeldoorn. Metehan woont in een pleeggezin; Zijn ouders zijn gescheiden en zijn moeder heeft psychische problemen waardoor ze moeilijk voor Metehan kan zorgen. Op die zondag heeft de moeder van Metehan, Hulya K., een psychose. Zij besluit tijdens die psychose om het jongetje te wurgen.


Verdachte

Na haar daad meldt zij zich op het politiebureau. De 27-jarige Hulya is op het moment van de moord nog vijf dagen per week onder behandeling van het GGZ.Uitspraak

Rechtbank Zutphen, 4 juli 2007


Verdachte heeft tijdens een kortdurende psychose haar vijfjarige zoontje zijn meest elementaire recht, namelijk het recht op leven, op gewelddadige wijze ontnomen. Een dood waar zij alleen maar met afschuw en diep verdriet op kan terugkijken. De laatste momenten van het leven van het slachtoffer moeten afschuwelijk zijn geweest. Aan de nabestaanden van het slachtoffer is onherstelbaar leed toegebracht. Bovendien is de dood van het slachtoffer schokkend voor de rechtsorde en vooral voor allen die voor het slachtoffer hebben gezorgd.


De rechtbank gelast dat verdachte ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat de ter beschikking gestelde van overheidswege zal worden verpleegd.