weebly reliable statistics
Melissa Ulrich - Moordzaken.com
Melissa Ulrich

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
MelissaUlrich.jpg
 
Melissa Ulrich
Leeftijd 19 jaar
Datum 23 mei 2006
Moordplaats Arnhem
Moordwijze Brandstichting
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 20 jaar

Op dinsdagochtend 23 mei 2006 hoort de buurvrouw van de 19-jarige Melissa Ulrich om 10:45 uur een hoop gegil en geschreeuw uit de woning van Melissa aan het Immerlooplein te Arnhem komen. Zij hoort haar schreeuwen: Maak me niet dood!. De buurvrouw twijfelt geen moment en belt de politie.

De politie is om twee minuten over elf bij de woning en trapt de deur in. In de hal vinden zij Melissa. Haar enkels zijn aan elkaar gebonden en haar lichaam is gruwelijk verbrand, maar zij is nog in leven. Agenten tillen het meisje voorzichtig uit de gang. Zij laten haar bijna vallen omdat haar lichaam ontzettend heet is. Melissa is bij kennis en kijkt alert om zich heen.

Een half uur later overlijdt Melissa aan haar verwondingen.


Verdachte

Op 28 juni 2006 houdt de politie een verdachte aan. Het gaat om de dan 24-jarige Orleando A., die direct na de moord op Melissa diverse van haar spullen heeft uitgedeeld in een koffieshop. Ook was hij in het bezit van de portieksleutel van Melissa's woning. Orleando heeft altijd ontkent iets met de moord op Melissa te maken te hebben.


Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 24 oktober 2007

Verdachte heeft het slachtoffer Melissa Ulrich, een jonge vrouw van 19 jaar, op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Verdachte heeft Melissa vastgebonden aan haar enkels, heeft haar overgoten met spiritus en haar daarna, terwijl zij nog in leven was, in brand gestoken. De pijn en de angst die Melissa gevoeld moet hebben en waardoor verdachte zich niet heeft laten weerhouden, is niet in woorden uit te drukken. Aan de nabestaanden van Melissa is onherstelbaar, ondraaglijk en levenslang leed toegebracht. Tevens heeft verdachte op dezelfde dag dat hij Melissa ombracht, en een dag daarna, geld gestolen door met haar pas te pinnen.

Het ontnemen van iemands leven behoort tot de zwaarste misdrijven, die in de samenleving vanouds met de zwaarste straffen worden bestraft. De rechtbank heeft gelet op andere veroordelingen voor moord. De rechtbank heeft verdachte beschouwd als volledig toerekeningsvatbaar. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf in deze zaak zwaar laten meewegen op welke afschuwelijke wijze verdachte zijn daad heeft verricht: het slachtoffer vastbinden, overgieten met spiritus, aansteken, en dat terwijl zij dit naar kan worden aangenomen bewust meemaakte. Haar verschrikkelijke lijden heeft verdachte niet van zijn gruweldaad weerhouden. Tevens houdt de rechtbank ten nadele van verdachte rekening met het feit, dat verdachte geen enkel inzicht heeft gegeven in zijn daad en niet zichtbaar of voelbaar blijk heeft gegeven van compassie met het slachtoffer en haar nabestaanden.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 20 (twintig) jaren.

Links

Pagina ter nagedachtenis aan Melissa Ulrich