Mario van de Geijn

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Mario
Naam slachtoffer   Mario van de Geijn 
Leeftijd  50 jaar  
Datum  16 januari 2010 
Moordplaats  Nijmegen 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  8 jaar 


Mario van de Geijn

Op vrijdagavond 15 januari 2010 steekt de 50-jarige Mario van de Geijn over op de kruising van de St. Canisiussingel met de Van der Brugghenstraat te Nijmegen, als hij wordt aangereden door een scooter, die zonder licht en met te hoge snelheid door rood reed. Mario wordt naar het ziekenhuis gebracht, en komt daar de volgende dag te overlijden.


Verdachten

De bestuurder en bijrijder van de scooter worden aangehouden. Uit het onderzoek blijkt dat de twee mannen een overval wilde plegen die avond, maar er reed een politiewagen voorbij. Hierop is de bestuurder een dollemansrit door Nijmegen begonnen. Voor de twee in botsing kwamen met Mario, hadden zij reeds een auto aangereden.

De bijrijder wordt vrijgesproken voor zijn aandeel bij de dood van Mario.

De bestuurder is vaker in aanraking geweest met justitie.


Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 17 december 2010

Het doodschieten of het neersteken van iemand is wezenlijk anders dan het doodrijden van een ander. Dat verschil moet ook tot uitdrukking worden gebracht in de strafeis. Verdachte wilde koste wat kost uit handen van de politie blijven. Koste wat kost, ook al kost het een mensenleven en dat mensenleven heeft het gekost. De maatschappelijke verontwaardiging over deze doodslag is groot. De straf die voor deze doodslag dient te worden opgelegd moet zeker ook een signaal zijn naar andere verdachten in de toekomst die denken te gaan vluchten voor de politie. Een signaal waaruit verdachten kunnen opmaken dat zij keihard worden afgerekend voor de gevolgen van hun onacceptabele gedrag.De rechtbank veroordeelt verdachte wegens het bewezenverklaarde tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 (acht) jaren.Teruggeplaatst van "/Mario_van_de_Geijn"