weebly reliable statistics
Lucas van Balen - Moordzaken.com
Lucas van Balen

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
LucasvanBalen.jpg
 
Lucas van Balen
Leeftijd 4 jaar
Datum 2 mei 2007
Moordplaats Amsterdam
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 5 jaar & TBS

In de nacht van 1 op 2 mei 2007 besluit de 41-jarige Charita dat het leven voor haar en haar 4-jarige zoontje Lucas van Balen geen zin meer heeft. Charita pakt een kussen van de bank, en doet een poging Lucas, die in zijn bedje ligt, te wurgen. Lucas wordt wakker en roept naar zijn moeder, waarop zij besluit op het kussen te gaan zitten, waardoor Lucas uiteindelijk stikt.


Verdachte

Na de moord op haar zoon, eet Charita Lelietjes van dale, in de veronderstelling dat zij hieraan zal overlijden. Wanneer dit niet gebeurd, loopt zij de zee in, waar zij wordt gered door voorbijgangers.

Na een uitgebreid onderzoek komt vast te staan dat Charita lijdt aan het Borderline persoonlijkheidsyndroom.Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 22 november 2007

Verdachte heeft haar zoontje op een verschrikkelijke manier van het leven beroofd door 10 tot 15 minuten een kussen op zijn gezicht te drukken. Lucas heeft zich daarbij verzet en heeft geroepen dat zijn moeder van hem af moest gaan. In plaats van te stoppen is verdachte op hem gaan zitten om nog meer kracht te zetten. De rechtbank is van oordeel dat hoe moeilijk verdachte het ook had, verdachte niet het recht had voor haar zoontje te beslissen dat verder leven voor hem niet langer zinvol was. Verdachte heeft met haar handelen de vader van Lucas, haar dochter, de rest van de familie en alle andere bekenden die om Lucas gaven, de mogelijkheid om Lucas te zien opgroeien, ontnomen. Verdachte heeft hen met haar daad onnoemelijk veel verdriet bezorgd. Zij zullen Lucas voor altijd moeten missen.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 5 jaren en gelast dat verdachte ter beschikking gesteld zal worden en beveelt dat zij van overheidswege verpleegd zal worden.