weebly reliable statistics
Leyla Achoendova - Moordzaken.com
Leyla Achoendova

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Leyla Achoendova
Leeftijd 57 jaar
Datum 16 mei 2011
Moordplaats Zwijndrecht
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf Levenslang


Op maandagochtend 16 mei 2011 worden in een woning aan de Langeraarstraat te Zwijndrecht de lichamen gevonden van de 23-jarige Nargiz Achoendova, haar 29-jarige zus Nermine Achoendova en haar 57-jarige moeder Leyla Achoendova. Zij zijn alle drie doodgeschoten. De 63-jarige vader van Nermine is zwaargewond maar heeft de aanslag overleefd.


Enkele dagen later wordt in een woning te Helmond het lichaam gevonden van de 20-jarige Farida Fargat. Ook zij is doodgeschoten.


Verdachte

Er wordt een onderzoek gestart. Deze richt zich op de ex van Nargiz, Faid B. en op 20 mei 2011 worden op twee locaties woninginvallen gedaan. In een van de woningen wordt een vierde dode aangetroffen. In de andere woning is de ex-vriend van Nargiz aanwezig. Hij wordt aangehouden.


Uitspraak

Rechtbank Dordrecht, 11 oktober 2012

Verdachte heeft op 12 mei 2011 in zijn woning te Helmond met een vuurwapen dat was voorzien van een geluiddemper, meerdere malen op [slachtoffer 5] geschoten. [slachtoffer 5] is hierbij tweemaal door en eenmaal in haar hoofd geschoten en voorts eenmaal in haar rug geraakt. Als gevolg van voormelde schoten is zij overleden.

Op 16 mei 2011 heeft verdachte in het portiek van een woning te Zwijndrecht met een vuurwapen, wederom voorzien van een geluiddemper, tweemaal op [slachtoffer 1] geschoten. [slachtoffer 1] is hierbij tweemaal door haar hoofd geschoten, ten gevolge waarvan zij is overleden. Verdachte is daarna de woning van de familie [slachtoffers] binnengegaan en heeft daar meerdere malen op [slachtoffer 2] geschoten, waarbij [slachtoffer 2] onder andere eenmaal in haar hoofd en eenmaal in haar borst werd geraakt, als gevolg waarvan zij is overleden. In voormelde woning heeft verdachte voorts (eenmaal) in het achterhoofd van [slachtoffer 3] geschoten, ten gevolge waarvan deze is overleden, en hij heeft tweemaal geschoten op [slachfoffer 4]. Laatstgenoemde is hierbij geraakt in het lichaam en aan het hoofd, maar heeft het overleefd.

Verdachte heeft aldus bijna een heel gezin omgebracht. Het ten tijde van de delicten 7-jarige dochtertje van [slachtoffer 1] zal het de rest van haar leven niet alleen zonder haar moeder moeten stellen, maar ook zonder haar oma en tante. Het slachtoffer [slachfoffer 4] heeft die dag zijn vrouw en twee van zijn drie kinderen verloren. Dat deze feiten zich hebben afgespeeld in de eigen woning van de slachtoffers, een plek waar zij zich veilig waanden, rekent de rechtbank verdachte zwaar aan.

Verdachte heeft aan de nabestaanden van de slachtoffers onuitsprekelijk en onherstelbaar leed toegebracht. Voor de nabestaanden moet het bijzonder moeilijk zijn een dergelijk zwaar verlies te dragen. Ook de rechtsorde is door de bewezen verklaarde feiten zeer ernstig geschokt.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een levenslange gevangenisstraf.