weebly reliable statistics
Kelly Pelkman - Moordzaken.com
Kelly Pelkman

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
KellyPelkman.jpg
 
Kelly Pelkman
Leeftijd 6 jaar
Datum 11 januari 2006
Moordplaats Dommelen
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf TBS

Op woensdagochtend 11 januari 2006 doen de grootouders van de 6-jarige Kelly Pelkman een verschrikkelijke ontdekking. In de woning van haar moeder aan de Olieslagerwei te Dommelen ligt het ontzielde lichaampje van Kelly. Zij is door verwurging om het leven gekomen.

Op de tafel ligt een afscheidsbrief van de moeder van Kelly, Monique. Zij geeft aan zelfmoord te gaan plegen. Er is geen spoor van haar te vinden.


Verdachte

De moeder van Kelly reed met haar vriendin in een auto, welke in de sloot is beland. De vrouwen zijn eruit geklommen en hebben zich verstopt in een caravan te Borkel, zo'n 3 kilometer van de plek van het ongeluk. Daar probeerden zij zelfmoord te plegen. Dit mislukte, en beide vrouwen werden aangehouden. De (lesbische) vriendin van Monique kwam al snel weer vrij; Zij was niet bij de moord op Kelly aanwezig.

Het ging al langer slecht met Monique. Na de geboorte van haar tweeling, die tragisch tijdens de bevalling is overleden, is Monique in de war geraakt. Zij heeft ook enige tijd in een psychiatrische instelling doorgebracht.


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 4 december 2006

De rechtbank acht het gelet op de psychische toestand waarin verdachte verkeerde, de ontoerekeningsvatbaarheid ten tijde van het delict alsmede de toestand waarin zij zich thans bevindt aangewezen dat de detentie niet veel langer meer voortduurt en dat de terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging van verdachte bij voorrang ten uitvoer zal worden gelegd.


De rechtbank ontslaat verdachte van alle rechtsvervolging, en gelast terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging.