Karim El Ghamarti

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Onderzoek
Naam slachtoffer   Karim El Ghamarti 
Leeftijd  22 jaar  
Datum  8 november 2009 
Moordplaats  's Gravenhage 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  16 jaar 


Karim El Ghamarti

Op 7 november 2009 rond 1 uur 's nachts krijgen agenten de melding dat er een schietpartij heeft plaatsgevonden op de Pletterijkade te 's Gravenhage. Bij aankomst troffen zij de 22-jarige, zwaargewonde Karim El Ghamarti aan. Reanimatie mocht niet meer baten. Ook een vriend van Karim bleek beschoten, maar hij kon ontkomen.Verdachte

Een week later worden twee verdachten aangehouden. Zij zitten nog steeds vast.


Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage, 21 mei 2010

Verdachte heeft tot aan de zitting van 10 mei 2010 geen verklaring omtrent de gebeurtenissen willen afleggen en hij heeft tijdens de zitting ontkend dat hij de schutter is geweest. Op zichzelf heeft hij daartoe het recht. Dit leidt er echter toe dat de rechtbank op geen enkele manier inzicht heeft kunnen krijgen in de (mogelijke) motieven die voor verdachte aanleiding zijn geweest om te handelen als hij heeft gedaan, noch in zijn geestesgesteldheid. De rechtbank heeft weliswaar acht geslagen op een uittreksel uit het Justitieel Documentatieregister d.d. 16 november 2009 betreffende verdachte, waaruit naar voren komt dat verdachte recentelijk niet is veroordeeld voor geweldsdelicten, maar onderhavige extreme reactie van verdachte tijdens de confrontatie met de slachtoffers baart grote zorgen. Nu aanknopingspunten die tot een ander oordeel zouden kunnen leiden geheel ontbreken moet de rechtbank er immers vanuit gaan dat de bewezen verklaarde feiten geheel aan verdachte kunnen worden toegerekend.

Gelet op de mate van agressie, de onverklaarbaarheid hiervan en de gevolgen van verdachtes handelen, is naar het oordeel van de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van na te melden duur de enige passende reactie.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van zestien (16) jaren.


Teruggeplaatst van "/Karim_El_Ghamarti"