weebly reliable statistics
Jurgen Jones - Moordzaken.com
Jurgen Jones

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
JurgenJones.jpg
 
Jurgen Jones
Leeftijd 28 jaar
Datum 26 september 2008
Moordplaats Arnhem
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 11 jaar

Op vrijdagavond 26 september 2008 wordt de 28-jarige Jurgen Jones neergeschoten in een woning aan de Huissensestraat te Arnhem. Hij strompelt naar het portiek waar hij ten val komt. De politie wordt gealarmeerd door een buurtbewoner, maar Jurgen overlijdt voordat zij arriveren.


Verdachten

Er worden diverse verdachten aangehouden. De laatste aanhoudingen dateren van begin 2009.Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 28 oktober 2010

Verdachten hebben een ripdeal gepleegd waarbij zij iemand hebben doodgeschoten.

De rechtbank acht dit een zeer ernstig feit. Het heeft onherstelbaar leed aan de nabestaanden van Jurgen Jones toegebracht, zoals ook is gebleken uit de ter terechtzitting van 14 oktober 2010 voorgelezen slachtofferverklaringen van de ouders en partner van het slachtoffer. Alle nabestaanden benoemen hun eigen verdriet én het verdriet om het kind van het slachtoffer dat zonder vader moet opgroeien. De dood is immers onomkeerbaar. Door dit handelen heeft verdachte blijk gegeven van een ernstig gebrek aan respect voor het leven van een medemens. Het – door de medeverdachte – gebruik maken van een automatisch vuurwapen alsmede de omstandigheid dat de achtergrond van de doodslag gelegen is in een ripdeal maken het feit nog ernstiger. Verdachte heeft daarbij uitsluitend geldelijk gewin tot doel gehad. Feiten als deze brengen bovendien onrust teweeg in de maatschappij, veroorzaken een gevoel van onveiligheid en schokken daarnaast de rechtsorde in hevige mate.

Daarnaast heeft verdachte twee vuurwapens en munitie van categorie III voorhanden gehad en zich schuldig gemaakt aan drugsbezit. Ook dit acht de rechtbank ernstige feiten.

Uit de aangehaalde justitiële documentatie blijkt voorts dat verdachte reeds eerder ter zake van geweldsdelicten en drugsdelicten is veroordeeld.

Alles overwegend en met inachtneming van de rol van [verdachte] bij de doodslag – die, omdat hij uiteindelijk niet zelf de trekker heeft overgehaald – beperkter is geweest dan de rol van zijn medeverdachte en omdat de rechtbank ten aanzien van de drugshandel minder bewezen acht dan de officier van justitie acht de rechtbank een gevangenisstraf van na te noemen duur passend en geboden.


De rechtbank veroordeelt verdachte wegens het bewezenverklaarde tot een gevangenisstraf voor de duur van 11 (elf) jaren.