Joshua Bathoorn

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Joshua
Naam slachtoffer   Joshua Bathoorn 
Leeftijd  29 jaar  
Datum  9 augustus 2008 
Moordplaats  Groningen 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  7 jaar 


Inhoud

Joshua Bathoorn

De 29-jarige Joshua Bathoorn hoort van een vriendin van hem dat zij stelselmatig wordt mishandeld door de de 32-jarige Arron B. Dit maakt Joshua woest, en hij besluit telefonisch de confrontatie aan te gaan met Arron.

Arron gaat daarop naar het huis van de vriendin, waar Joshua ook verblijft. Wanneer Arron aanbelt stormt Joshua naar buiten en stomt Arron enkele keren. De twee gaan al vechtend het huis in. De vriendin heeft zich van angst in het toilet opgesloten.

Arron is bang dat Joshua hem met een wapen iets zal aandoen, dus pakt hij een mes dat nog onder het tapijt lag. Met het mes in de hand trok Arron aan Joshua's schouder en zij raken wederom in worsteling. Tijdens deze worsteling heeft Arron de fatale steekwond bij Joshua veroorzaakt.Verdachte

Arron B. verlaat hierop het huis en gaat langs bij Cedric, een vriend van hem. Tegen Cedric verklaarde Arron dat hij: "die jongen geprikt had". Cedric overtuigd Arron zich te melden bij de politie.Uitspraak

Rechtbank Groningen, 14 september 2009

Het benemen van iemands leven is de meest ernstige en onomkeerbare aantasting van het hoogste rechtsgoed, te weten het recht op leven. Verdachte heeft hiermee onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer. Voor hen heeft dit geleid tot grote en onomkeerbare gevolgen.

Verdachte heeft ervoor gekozen om niet mee te werken aan het psychiatrische en psychologische onderzoek naar zijn persoonlijkheid en heeft evenmin meegewerkt aan het voorlichtingsrapport door de Reclassering. De rechtbank heeft daardoor geen inzicht kunnen verkrijgen in de persoonlijke omstandigheden van verdachte, zodat de rechtbank daarmee geen rekening heeft kunnen houden bij de bepaling van de hoogte van de gevangenisstraf.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van zeven jaren.
Links

Teruggeplaatst van "/Joshua_Bathoorn"