weebly reliable statistics
Jonathan Kennedy - Moordzaken.com
Jonathan Kennedy

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Jonathan Kennedy
Leeftijd 31 jaar
Datum 6 januari 2007
Moordplaats Nuth
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 9 jaar

Op 18 januari 2007 gaan agenten na klachten over stank een kijkje nemen in een woning te Nuth. In één van de (leegstaande) kamers van een kamerverhuur, is de stank op z'n ergst. Agenten trekken een kast open, en zien een lichaam met daarover een deken. Het lichaam is duidelijk al in verregaande staat van ontbinding.

Na onderzoek wordt duidelijk dat het gaat om de 31-jarige Schot Jonathan Kennedy. Hij is door messteken om het leven gekomen.Verdachten

De politie gaan na wie de laatste huurders waren. Naast Jonathan waren dit nog twee andere schotten, Paul M. en Roy M. Zij worden opgespoord en aangehouden.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 11 april 2010

Bij de beoordeling van de strafbaarheid van de verdachte heeft het hof in het bijzonder acht geslagen op de inhoud van het de verdachte betreffend psychologisch rapport d.d. 25 juli 2008, opgemaakt door klinisch psycholoog drs. J.F.G.M. van Nunen, voor zover hier van belang - zakelijk weergegeven - inhoudende dat de verdachte ten tijde van het plegen van het bewezen verklaarde feit lijdende was aan een ziekelijke stoornis en gebrekkige ontwikkeling van zijn geestvermogens in de zin van aanzienlijke psychische kwetsbaarheid, onrijpheid en verder een lichte persoonlijkheidsstoornis in combinatie met vrij beperkte verstandelijke vermogens en alcohol- en cocaïnemisbruik, dat het feit hem slechts in verminderde mate kan worden toegerekend.

Op grond van deze bevindingen komt het hof tot de conclusie dat het bewezen verklaarde feit aan verdachte in verminderde mate kan worden toegerekend.

Er zijn overigens geen feiten of omstandigheden aannemelijk geworden die de strafbaarheid van verdachte uitsluiten. De verdachte is daarom strafbaar voor het hiervoor bewezen verklaarde.


De rechtbank veroordeelt de verdachte, Roy M., tot een gevangenisstraf voor de duur van 9 (negen) jaren.


De andere verdachte, Paul M., kreeg in 2008 acht jaar cel.