weebly reliable statistics
Jennefer van Oostende - Moordzaken.com
Jennefer van Oostende

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
JennefervanOostende.jpg
 
Jennefer van Oostende
Leeftijd 10 jaar
Datum 8 oktober 2011
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 18 jaar

Op zaterdagavond 8 oktober 2011 vertrekt de 10-jarige Jennefer van Oostende uit het huis van haar moeder om bij haar vader te gaan logeren. Zij komt daar echter nooit aan. De ouders van Jennefer slaan alarm, maar de politie vermoedt dat het meisje is weggelopen omdat er eerder die dag een meningsverschil tussen Jennefer en haar moeder was geweest.

Als Jennefer de volgende dag nog steeds spoorloos is, wordt er groot alarm geslagen. Zo komt er ook een Amber Alert. Jennefer blijkt na het vertrek vanuit haar moeders huis eerst langs de ex-vriend van haar oudere zus te gaan, waarschijnlijk omdat haar neefje(s) en nichtje(s) daar waren. Deze ex-vriend, Anthony K., krijgt huisbezoek van de politie, wat niets opleverd.

In de nacht van zondag op maandag 10 oktober gaat de politie nogmaals naar het huis van Anthony, maar dit maar met een huiszoekingsbevel. In zijn huis vinden agenten het ontzielde lichaam van Jennefer.


Verdachte

Anthony wordt aangehouden. De kinderen van haar zus hebben mogelijk iets meegekregen van de dood van Jennefer. Zij is mogelijk seksueel misbruikt, maar dit is niet bevestigd. Het onderzoek is nog in volle gang.


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 10 september 2012

Op 8 oktober 2011 heeft de verdachte het tienjarige meisje [slachtoffer] seksueel misbruikt en gedood. Zij was in zijn woning om met zijn jonge kinderen te spelen. Verdachte heeft eerst ter zitting en na lang aandringen verklaard dat de aanleiding tot het doden van [slachtoffer] een ruzie over bioscoopbezoek is geweest. Na een aanvankelijke afspraak dat verdachte met [slachtoffer] en zijn kinderen naar de bioscoop zou gaan, werd dat door verdachte weer afgezegd omdat hij niet over voldoende geld beschikte, hetgeen voor [slachtoffer] moeilijk te accepteren zou zijn geweest. Op enig moment werd verdachte zo boos op [slachtoffer] dat hij haar belemmerde om naar haar vader te gaan en haar meesleurde naar zijn kelder waar hij haar heeft mishandeld en door verwurging om het leven heeft gebracht. Bij leven heeft hij haar tevens op enig moment seksueel misbruikt. Verdachte heeft het lichaam van [slachtoffer] vervolgens in vuilniszakken en een tas verpakt en toen verborgen in zijn bedbank. Zijn jonge kinderen speelden rondom die bedbank en zelf is hij daarop slapend aangetroffen. De verdachte heeft zijn sporen van [slachtoffers] dood willen uitwissen door haar kleding weg te gooien in een vuilcontainer in de buurt van zijn huis. Nadat [slachtoffer] op 8 oktober 2011 vroeg in de avond niet arriveerde bij het huis van haar vader, is door haar familie intensief en met groeiende ongerustheid naar haar gezocht. Pas op 10 oktober 2011 werd haar lichaam in woning van verdachte aangetroffen. Tussen de familie en verdachte was er intussen steeds contact geweest, omdat [slachtoffer] door hem als laatste was gezien en hij tegen de familie verklaarde dat zij rond 18.30 uur uit zijn woning was vertrokken op weg naar het huis van haar vader. Het is schrijnend dat verdachte zijn ex-schoonfamilie, met wie hij na het verbreken van de relatie met de zus van [slachtoffer] nog steeds een goed contact had en die hem in allerlei opzichten had gesteund, al die tijd heeft voorgelogen en in onzekerheid heeft gelaten. Tijdens intensieve politieverhoren, het onderzoek in het Pieter Baan Centrum en ter terechtzitting heeft verdachte geen verklaring willen of kunnen geven over wat er precies gebeurd is. Hij vond dat ‘te moeilijk’ en verwees naar hetgeen hij in een brief aan zijn (overleden) grootouders had geschreven. Het seksueel misbruik heeft verdachte steeds ontkend.

De verdachte heeft groot en onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden, hetgeen ook blijkt uit de door de zus van [slachtoffer] ter terechtzitting voorgedragen verklaring. Voor de nabestaanden is het naast het grote en onherstelbare leed van de dood van [slachtoffer] door toedoen van verdachte ook nog eens onverteerbaar dat zij geen volledig beeld hebben gekregen van wat [slachtoffer] is overkomen. Haar overlijden, en vooral de wijze waarop - gedood en misbruikt door iemand die zij vertrouwde - heeft een golf van ontzetting teweeg gebracht in de maatschappij, in haar buurt en op haar school.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 (achttien) jaren.