weebly reliable statistics
Jacoba van Houdt - Moordzaken.com
Jacoba van Houdt

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Jacoba van Houdt
Leeftijd 44 jaar
Datum 14 oktober 2004
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 16 jaar


Op 14 oktober 2004 pikken vrienden Amid R. en Roberto Z. twee prostituees op aan de Keileweg te Rotterdam. Zij rijden met de auto naar de Lekstraat, niet ver van de Keileweg.

Aldaar worden de dames, de 36-jarige Caroline ten Hove en de 44-jarige Jacoba van Houdt uit de auto gedwongen. Één van de dames, wie is niet duidelijk, wordt direct in haar hoofd geschoten na het uit de auto stappen. Zij overlijdt direct aan haar verwondingen. De andere vrouw wordt even later neergeschoten. Zij overleefd de aanval aanvankelijk en wordt naar het ziekenhuis gebracht waar zij alsnog aan haar verwondingen overlijdt.


Verdachte

De daders stelen o.a. de mobiele telefoon van één van de slachtoffers, en maken zich daarna uit de voeten. Zij zijn beiden onder invloed van drank en andere verdovende middelen.

Zij kunnen later worden aangehouden nadat zij herkend waren in een uitzending van Opsporing verzocht.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 28 maart 2006

Door het plegen van deze schokkende feiten hebben de verdachte en zijn mededader de slachtoffers het meest fundamentele recht, namelijk het recht op leven, ontnomen en de nabestaanden onherstelbaar leed aangedaan. Uit het onderzoek ter terechtzitting in hoger beroep is wederom naar voren gekomen dat de gewelddadige dood van slachtoffer [slachtoffer1] een diepe wond heeft geslagen in haar familie en onherstelbaar leed heeft veroorzaakt. Dit geldt evenzeer voor de nabestaanden van slachtoffer [slachtoffer2] en ook zij zullen de gevolgen van haar dood hun hele leven met zich mee dragen. Bovendien hebben deze laffe daden - gepleegd jegens twee sociaal zwakke en kwetsbare slachtoffers - angst en gevoelens van onveiligheid veroorzaakt in de samenleving en in het bijzonder onder de straatprostituees.Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 16 (zestien) jaren.

De andere dader had eveneens 16 jaar gehad bij de rechtbank. Hij ging niet in hoger beroep.