weebly reliable statistics
Jack van Gerwen - Moordzaken.com
Jack van Gerwen

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Jackvan Gerwen.jpg
 
Jack van Gerwen
Leeftijd 27 jaar
Datum 22 oktober 2011
Moordplaats Eindhoven
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 6 jaar

In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 oktober 2011 krijgt de 27-jarige Jack van Gerwen in Club Seven omstreeks 05:00 uur ruzie met een andere bezoeker. Daarbij wordt Jack met een voorwerp, waarschijnlijk een kapot bierglas, in de nek gestoken. Jack weet naar buiten te komen, waar hij in elkaar zakt en overlijdt.


Verdachte

De steker, een 38-jarige man uit het Belgische Luik, wordt aangehouden. Hij zit nog steeds vast.


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 24 juli 2012

Verdachte heeft het slachtoffer om het leven gebracht door hem met een glas in zijn gezicht en hals te slaan. Als gevolg van het slaan met het glas heeft het slachtoffer een slagaderlijke bloeding opgelopen en is hij ter plaatse overleden. Verdachte is er niet voor terug geschrokken om dergelijk geweld tegen het slachtoffer te gebruiken en heeft zich om het lot van het slachtoffer volstrekt niet bekommerd. De reden waarom verdachte ineens met het glas sloeg blijft onduidelijk, aangezien verdachte daarin ook ter terechtzitting geen inzicht heeft (kunnen) gegeven, terwijl ook de door de rechtbank ter terechtzitting bekeken camerabeelden geen verklaring bieden voor het plotselinge en heftige geweld zoals dat door verdachte werd uitgeoefend. Verdachte verkeerde tijdens het plegen van het feit weliswaar onder invloed van alcohol en drugs maar dit kan geen rechtvaardiging voor zijn gedraging opleveren aangezien verdachte toch de negatieve werking van die middelen op zijn gedrag kende of moest begrijpen en hij deze middelen desondanks toch heeft gebruikt.

Bij de strafoplegging neemt de rechtbank verder in aanmerking dat verdachte de nabestaanden van het slachtoffer een onherstelbaar en diep leed heeft aangedaan. Bovendien wordt door delicten als de onderhavige de rechtsorde zeer ernstig geschokt; zij leiden vanwege het gewelddadig karakter tot maatschappelijke verontrusting en brengen in de maatschappij gevoelens van angst, onrust en onveiligheid teweeg.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 (ZES) JAREN.