weebly reliable statistics
Ingrid Hoeseni - Moordzaken.com
Ingrid Hoeseni

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Ingrid Hoeseni
Leeftijd 35 jaar
Datum 5 mei 2009
Moordplaats Lelystad
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 12 jaar

Op maandag 4 mei 2009 belt de buurman van Iwan en Ingrid Hoeseni de politie wanneer hij gegil en geschreeuw uit het huis aan de merenlaan te Lelystad hoort komen. Wanneer agenten het huis betreden, vinden zij in de badkuip de zwaargewonde Ingrid, moeder van drie kinderen. Zij is meermalig met een schaar gestoken, maar nog wel in leven. Ingrid wordt naar het ziekenhuis gebracht, maar overlijdt een dag later aan haar verwondingen.


Verdachte

De dag na de dood van Ingrid wordt haar 49-jarige man aangehouden. De rechtbank acht de man compleet ontoerekeningsvatbaar en legt hem enkel TBS op. Een uitspraak staat echter niet (meer) online.


Uitspraak

  • Bron: Rechtspraak.nl


Tbs met dwangverpleging na doodsteken ex partner

Zwolle-Lelystad, 12 mei 2010 - De rechtbank te Lelystad heeft vandaag de verdachte, die terechtstond voor moord op zijn ex partner, veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

De zaak De verdachte, een 49-jarige man van Surinaamse afkomst, heeft zijn ex partner met 29 steken met een schaar om het leven heeft gebracht in haar woning in mei 2009. Zij is door de verdachte in de badkamer van de woning aan de Merenlaan te Lelystad gestoken in hals, hoofd en de rest van haar lichaam. De vrouw is overleden als gevolg van de steken met de schaar.

Het oordeel van de rechtbank De rechtbank oordeelde dat er geen bewijs voor moord was, nu er onvoldoende bewijsmiddelen zijn om aan te nemen dat er sprake was van een vooropgezet plan bij de verdachte.

De rechtbank heeft de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar geacht op grond van het onderzoek door de psychiater. Deze heeft gerapporteerd dat de verdachte in een waansysteem leefde waar ook invloeden van kroi of voodoo een rol speelden. Verdachte projecteert zijn eigen vijandige gevoelens op de buitenwereld en reageert op gevoelens van bedreiging met agressie en achterdocht. Het gevaar voor herhaling van strafbaar gedrag wordt groot geacht.

De verdachte is om die reden ontslagen van alle rechtsvervolging en heeft de maatregel van ter beschikking stelling met dwangverpleging opgelegd. Ook vanwege de noodzaak van beveiliging van de samenleving.


Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 12 mei 2010