weebly reliable statistics
Ingar Bareno - Moordzaken.com
Ingar Bareno

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
IngarBareno.jpg
 
Ingar Bareno
Leeftijd 24 jaar
Datum 27 november 2008
Moordplaats Utrecht
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 7 jaar & TBS

Nigel Q. is ervan overtuigd dat zijn vriendin vreemd gaat. Op 27 november 2008 mishandeld hij haar om die reden meermalig. Nigel doet pogingen zijn vriendin te wurgen, tot zij met een naam op de proppen komt. Zij zegt te zijn vreemd gegaan met de 24-jarige Ingar Bareno. Nigel dwingt zijn vriendin een kennis van haar te bellen of zij naar hun huis in studentencomplex De Bisschoppen te Utrecht wil komen.

Als die vriendin samen met Ingar Bareno bij de flat aankomen en aanbellen, beantwoordt Nigel de intercom en doet via de intercom de deur van het flatgebouw open. Voor Nigel is het op dat moment duidelijk dat ook Ingar mee is gekomen. Nigel begroet Ingar en geeft hem vervolgens een hand. Nigel confronteert Ingar vrijwel onmiddellijk met het vreemdgaan. Ingar doet dit af als onzin. Nigel steekt Ingar plotseling enkele malen met het mes. Volgens een getuige maakte Ingar, door de plotselinge aanval en doordat hij met zijn handen in zijn zakken stond, geen schijn van kans. Ingar komt te overlijden.Dader

Direct na het telefoongesprek van de vriendin van Nigel, pakt Nigel een mes uit de keukenla en verstopt dit in zijn broeksband. Hij snuift cocaïne om zichzelf kracht te geven, zoals hijzelf bij de politie verklaart. Vrijwel direct nadat Ingar uit de lift stapt confronteert verdachte hem op boze toon met zijn vriendin te zijn vreemdgegaan en vrijwel direct daarna stormt verdachte op Ingar af en steekt hem meerdere malen. Na Ingar eerst nog in zijn been geraakt te hebben, is Nigel doorgegaan met steken en heeft hij hem in de borst geraakt en wel zo hard en diep dat niet alleen het hart is geraakt, maar ook long en lever.Uitspraak

Rechtbank Utrecht, 12 juni 2009

Een gewelddadig feit als het onderhavige brengt bovendien gevoelens van grote verontwaardiging, onrust en onveiligheid in de samenleving teweeg en heeft ook in de directe omgeving tot grote commotie geleid. Het spreekt voor zich dat hierop niet anders kan worden gereageerd dan met een gevangenisstraf van zeer lange duur.

Voorts heeft verdachte op 11 mei 2008 een buschauffeur in woord en gebaar beledigd.

Wat betreft de persoon van verdachte heeft de rechtbank gelet op de inhoud van het de verdachte betreffende strafblad d.d. 5 februari 2009, waaruit blijkt dat verdachte nog geen jaar geleden is veroordeeld voor een ernstig ander geweldsmisdrijf. De rechtbank heeft ter terechtzitting waargenomen dat het verdachte, sprekende over het moment dat hij Ingar neersteekt, niet onberoerd laat en dat hij thans gekweld wordt door gevoelens van spijt en schuld. Dat kan echter de verschrikkelijke gevolgen, alsmede de gevolgtrekking van de rechtbank dat verdachte opzettelijk en met voorbedachte raad heeft gehandeld, niet meer wegnemen.

De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 7 (zeven) jaren en gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld.