weebly reliable statistics
Gert Nijkamp - Moordzaken.com
Gert Nijkamp

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
GertNijkamp.jpg
 
Gert Nijkamp
Leeftijd 47 jaar
Datum 21 juni 2007
Moordplaats Apeldoorn
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 20 jaar

Op donderdagmorgen 21 juni 2007 heeft de 47-jarige Gert Nijkamp zijn zoontje naar school gebracht, en stapt weer in zijn auto om richting zijn accordeonwinkel te rijden. Er komt een man op een scooter aangereden in een TNT jas, en stopt naast de bestuurderskant van Gert's auto. De man op de scooter pakt een pistool en schiet vijf keer op Gert in. Daarna rijdt de man weg. Gert komt te overlijden.


Verdachte

Begin 2009 worden enkele verdachten aangehouden. Onder hen de 25-jarige Angelo M., die een bekentenis aflegd. Angelo heeft verklaard dat hij van Sezgin G., de 27-jarige tweede verdachte, 10.000 euro voor de moord heeft gekregen. Angelo zat voorafgaand aan het feit diep in de schulden. De eveneens 27-jarige Ümut U. behoord ook tot de verdachten.Uitspraak

Rechtbank Zutphen, 1 februari 2010

Sezgin G. heeft zich schuldig gemaakt aan medeplegen moord, hetgeen één van de ernstigste misdrijven is die ons strafrecht kent. Medeverdachte Angelo M. heeft in de ochtenduren bij een basisschool het slachtoffer Gert Nijkamp van het leven beroofd. Angelo M. heeft meermalen gericht op het slachtoffer geschoten, als gevolg waarvan Gert Nijkamp is overleden. Aan de moord is een zorgvuldig georganiseerde voorbereiding voorafgegaan. Daarbij hebben Sezgin G. en de twee medeverdachten Gert Nijkamp meermalen geobserveerd, onder andere bij zijn huis, zijn bedrijf en bij de school van zijn kind. Uiteindelijk zijn de drie verdachten samen tot de conclusie gekomen dat "... de school de beste plek was". Sezgin G. heeft misbruik gemaakt van de financiële situatie van Angelo M. en hem ertoe aangezet de moord te plegen. Angelo M. heeft immers een voor hem onbekend persoon van het leven beroofd. Van enig motief is niet gebleken, los van de vraag of enig motief een moord zou kunnen rechtvaardigen. Medeverdachte Ümut U. heeft bij de voorbereiding en op de dag van de moord op 21 juni 2007 een faciliterende rol gehad. Dit blijkt onder andere uit het feit dat Ümut U. en Angelo M. als bestuurder van de auto respectievelijk scooter wisselden. Ook hebben zij na de ontmoeting samen in de auto door Apeldoorn gereden. Na de moord zijn de gebruikte hulpmiddelen -zoals de scooter, helm en TNT-jas- weggewerkt, waaruit eveneens het georganiseerde karakter blijkt. Tot op heden is er geen aanwijzing dat het gaat om een criminele afrekening.De rechtbank veroordeelt de verdachte, Sezgin G., tot een gevangenisstraf voor de duur van 20 (twintig) jaar.
De rechtbank veroordeelt de verdachte, Angelo M. (de schutter), tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 jaar.
De rechtbank veroordeelt de verdachte, Ümut U., tot een gevangenisstraf voor de duur van 17 jaar.