weebly reliable statistics
Friederieke Warburg - Moordzaken.com
Friederieke Warburg

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
FriederiekeWarburg.jpg
 
Friederieke Warburg
Leeftijd 45 jaar
Datum 29 november 2011
Moordplaats Arnhem
Moordwijze Geweld
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 12 jaar

Op dinsdag 29 november 2011 belt de dan 47-jarige Jasper van A. de politie omdat zijn vrouw van de trap is gevallen. Hulpdiensten brengen zijn vrouw, de 45-jarige Friederieke Warburg naar het ziekenhuis. Zij is zo ernstig gewond dat zij die middag in het ziekenhuis overlijdt.


Onderzoek

Politie houdt Jasper aan. Zij verdenken hem van betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw.


Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 5 juli 2012

Op 29 november 2011 lag verdachte samen met zijn echtgenote [slachtoffer] in bed in hun huis aan de [adres] te Arnhem. Naast het bed stond altijd een honkbalknuppel tegen inbrekers. Op een gegeven moment is verdachte op de rand van het bed gaan zitten, zag hij de honkbalknuppel staan, pakte deze met twee handen vast en sloeg zijn echtgenote hiermee op haar hoofd. Hij sloeg vervolgens meermalen met de knuppel op haar lichaam en hoofd. Korte tijd later heeft hij een kussen gepakt en op het hoofd van zijn echtgenote gedrukt totdat hij dacht dat ze dood was. Verdachtes echtgenote, [slachtoffer], is op 29 november 2012 om 14.09 uur ten gevolge van de door verdachte toegebrachte letsels overleden.

Hoewel de rechtbank niet kan vaststellen wat de gemoedstoestand en gedachten van verdachte waren op het moment dat hij de knuppel pakte en begon met slaan, stelt de rechtbank op grond van het bovenstaande wel vast dat verdachte wilde dat zijn vrouw dood zou gaan en dat er na de eerste klap meerdere momenten zijn geweest waarop verdachte de gelegenheid heeft gehad om na te denken over de betekenis en de gevolgen van zijn handelen en zich daarvan rekenschap te geven. Verdachte is ondanks al deze momenten doorgegaan met zijn handelen om zijn doel, de dood van zijn vrouw, te bereiken. Dit maakt dat de rechtbank bewezen acht dat verdachte heeft gehandeld met voorbedachten rade.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaar.