weebly reliable statistics
Francien Cuypers - Moordzaken.com
Francien Cuypers

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
FrancienCuypers.jpg
 
Francien Cuypers
Leeftijd 61 jaar
Datum 23 september 2008
Moordplaats Utrecht
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 5 jaar & TBS

Op 23 december 2008 wordt het lichaam van de 61-jarige Francien Cuypers gevonden in haar woning aan het Steven Butendiekplateau te Utrecht. De schouwarts doet haar dood af als een natuurlijke dood. Een half jaar na haar dood, belt een verwarde man naar de politie. Hij zegt 'waarschijnlijk een vrouw te hebben vermoord'. De politie laat het lichaam van Francien opgraven, en inderdaad, zij blijkt door wurging om het leven te zijn gebracht.


Verdachte

De beller blijkt de toen 37-jarige Johnny R. Hij wordt aangehouden. Er wordt een gevangenisstraf van tien jaar en tbs geëist.Uitspraak

Rechtbank Utrecht, 9 april 2010

De rechtbank houdt bij de hoogte van de op te leggen gevangenisstraf rekening met het feit dat verdachte op het moment waarop hij beide delicten pleegde verminderd toerekeningsvatbaar was. Bij het bepalen van de duur van de gevangenisstraf heeft de rechtbank voorts in overweging genomen dat aan verdachte de maatregel TBS met dwangverpleging wordt opgelegd. Gelet op al deze omstandigheden en de hoogte van de straffen die in vergelijkbare gevallen worden opgelegd is de rechtbank van oordeel dat de door de officier van justitie geëiste straf te hoog is. De rechtbank neemt daarbij in overweging aan het slachtoffer weliswaar het leven is ontnomen, maar dat geen enkele straf dat verlies kan goedmaken. Dat verlies kan niet alleen de maatstaf zijn voor de op te leggen straf.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 5 jaar en gelast de terbeschikkingstelling van verdachte, met verpleging van overheidswege.