Fatima Belkhira

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Fatima Belkhira 
Leeftijd  29 jaar 
Datum  25 mei 2007 
Moordplaats  Boxtel 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  9 jaar & TBS 


Fatima Belkhira

Op 20 juni 2007 wordt in een woning te Boxtel een in vergaande staat van ontbinding zijnde lichaam gevonden van een vrouw. Na onderzoek blijkt het de 29-jarige Fatima Belkhira te zijn, moeder van een 3-jarig zoontje en wonend op desbetreffend adres met haar man. Van zowel de man als het kind ontbreekt ieder spoor.


Verdachte

De man van Fatima wordt opgespoord. Hij verklaard dat sprake is geweest van een ongeval. Zijn vrouw zwaaide met het mes, verdachte pakte haar hand, het slachtoffer viel en verdachte viel op haar. Als gevolg daarvan is het mes in haar hals terechtgekomen. Het incident vond plaats op de plek waar het slachtoffer dood is aangetroffen.

Echter heeft de man tegen zijn neef verklaard dat hij zijn vrouw had vermoord.Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 15 december 2008

De rechtbank acht bewezen dat verdachte zijn echtgenote heeft gedood. Aan de voorwaarden als bedoeld in artikel 37a, lid 1 van het Wetboek van Strafrecht is voldaan. De rechtbank komt met inachtneming van de hierboven weergegeven rapportages tot het oordeel dat er een verband is tussen de door de gedragsdeskundigen vastgestelde stoornis en het plegen van het strafbare feit. De rechtbank zal verdachte verminderd toerekeningsvatbaar verklaren. De rechtbank houdt hiermee bij het opleggen van de straf, zoals hiervoor reeds overwogen, rekening. Om te voorkomen dat verdachte in de toekomst weer een ernstig geweldsdelict pleegt, vindt de rechtbank het noodzakelijk dat verdachte wordt behandeld.De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 9 jaren en gelast dat verdachte ter beschikking gesteld zal worden en beveelt dat hij van overheidswege verpleegd zal worden.Teruggeplaatst van "/Fatima_Belkhira"