weebly reliable statistics
Fabian Mahadio - Moordzaken.com
Fabian Mahadio

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
FabianMahadio.jpg
 
Fabian Mahadio
Leeftijd 15 jaar
Datum 19 december 2004
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 18 maanden PIJ


Op zondag 19 december 2004 krijgt de 15-jarige Fabian Mahadio ruzie met een groep jongeren aan de Beijerlandselaan te Rotterdam. Deze ruzie mondt uit in een vechtpartij, waarbij een van de jongemannen Fabian in zijn rug steekt. Fabian doet een poging weg te komen, maar de groep haalt hem in en steekt hem in zijn been. Hierna wordt Fabian nog tweemaal in de borst gestoken. Een van die steekwonden is recht in het hart. Fabian overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen.


Verdachte

Er worden meerdere verdachten aangehouden. Alleen de steker, een minderjarige jongen, wordt voor de moord op Fabian veroordeeld.


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 21 juni 2005

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan moord. Verdachte heeft een 15 jarige jongen, [slachtoffer 1], van het leven beroofd door hem met een mes onder meer in de borst te steken.

Daarmee heeft verdachte zich schuldig gemaakt aan één van de zwaarste misdrijven die de Nederlandse strafwet kent. Hij heeft een feit begaan dat op geen enkele wijze meer te herroepen is. Door dit misdrijf is het slachtoffer het meest fundamentele recht, namelijk het recht op leven, ontnomen. De nabestaanden van het slachtoffer zullen de gevolgen van dit onherroepelijke en volkomen onverwachte verlies van hun familielid voor altijd met zich meedragen. Ook zijn er gevoelens van diepe geschoktheid en onveiligheid in de maatschappij veroorzaakt.


De rechtbank veroordeelt de verdachte terzake van de bewezen verklaarde feiten tot een jeugddetentie voor de tijd van 18 (ACHTTIEN) maanden.