weebly reliable statistics
Dominique Blank - Moordzaken.com
Dominique Blank

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Dominique Blank
Leeftijd 47 jaar
Datum 10 februari 2010
Moordplaats Amsterdam
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf Geen straf


Als de buren van Ronnie (83) en Dominique Blank op woensdag 10 februari 2010 hard geschreeuw en gegil uit de woning van de twee horen komen, schakelen zij de politie in. Aangekomen op het adres aan de Korte Marnixkade te Amsterdam, vindt de politie het levenloze lichaam van de 47-jarige Dominique. Haar moeder Ronnie is zwaar gewond. Zij bekent de moord op haar dochter ter plekke.


Dader

De 83-jarige moeder van Dominique had een brief ontvangen waarin werd geschreven dat zij te oud werd geacht om voor haar dochter, die het downsyndroom heeft, te zorgen. Zij zou op korte termijn moeten worden overgeplaatst naar een tehuis. Dominique had eerder in een tehuis gezeten, en daar was zij mishandeld. De moeder wilde voorkomen dat Dominique wederom dit vreselijke lot te wachten stond.

Op 25 maart 2010 wordt Ronnie's voorlopige hechtenis tijdelijk opgeschort. Zij mag het proces thuis afwachten.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 10 november 2011

Verdachte heeft verklaard dat zij haar dochter [slachtoffer] om het leven heeft gebracht omdat zij er van uitging dat [slachtoffer] uit huis zou worden geplaatst en zij haar daartegen wilde beschermen.

[slachtoffer] was verstandelijk gehandicapt; zij had het syndroom van Down en kon daardoor niet voor zichzelf zorgen. Toen zij kind was, is ze gedurende enige tijd opgenomen geweest in een instelling, waar zij mishandeld en seksueel misbruikt zou zijn. Ten gevolge van deze traumatische ervaring leefde bij verdachte de angst dat haar dochter bij uithuisplaatsing opnieuw misbruikt en mishandeld zou worden. Verdachte heeft daarom ruim vijfendertig jaar alleen en zonder hulp voor [slachtoffer] gezorgd. [slachtoffer] was incontinent en kon niet zelfstandig eten. [slachtoffer] en verdachte hadden, zo staat in de deskundigenrapporten, een symbiotische relatie.


De rechtbank verklaart het bewezene strafbaar maar bepaalt dat geen straf of maatregel wordt opgelegd.