weebly reliable statistics
Dennis Borman - Moordzaken.com
Dennis Borman

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
DennisBorman.jpg
 
Dennis Borman
Leeftijd 34 jaar
Datum 31 januari 2009
Moordplaats Middenmeer
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar


Maurice O. wacht bij het huis van zijn ex-vriendin, toen de 34-jarige Dennis Borman naar buiten kwam. Dennis had sinds kort een relatie met de ex-vriendin van Maurice, en kon dit niet verkroppen. Maurice liep naar Dennis toe en sprak hem aan. Maurice en Dennis hebben vervolgens gesproken over de kinderen. Dennis vertelde Maurice dat hij het niet eens was hoe hij met zijn ex-vriendin omging wat betreft de kinderen. Maurice was er boos over aangezien die man sprak over de kinderen van Maurice en niet over zijn eigen kinderen. Maurice vond dat hij dus totaal geen recht had om zich daarmee te bemoeien.

Maurice pakt een mes uit zijn zak en steekt op Dennis in. Als Dennis op de grond valt steekt Maurice meermalig op hem in. Dennis komt te overlijden.


Dader

De 33-jarige Maurice O. belt zijn neef, welke hem komt halen. Zij rijden naar Frankrijk, en Maurice biecht zijn daad op aan de neef. Door telefoongegevens en pintransacties vlak na de moord komt de politie al snel uit bij Maurice. Hij wordt opgepakt, maar blijft ontkennen.Uitspraak

Rechtbank Alkmaar, 10 november 2009

Gelet op de ernst van het bewezen verklaarde feit, is de rechtbank van oordeel dat hierop niet anders kan worden gereageerd dan met het opleggen van een onvoorwaardelijke vrijheidsstraf van zeer aanzienlijke duur. De verdachte, die het feit heeft ontkend, heeft daarmee geen inzicht gegeven in hetgeen hem tot zijn handelen heeft gebracht. Slechts indirect, te weten door middel van de verklaringen van een getuige, blijkt uit het onderzoek ter terechtzitting dat de verdachte door emoties in de relatiesfeer is gedreven. Ook overigens zijn er met betrekking tot de persoon van de verdachte geen omstandigheden naar voren gekomen die bovenstaande slotsom anders zouden kunnen maken.

De rechtbank veroordeelt de verdachte voor het bewezen verklaarde tot een gevangenisstraf voor de tijd van 15 (vijftien) jaren.