weebly reliable statistics
Cindy Velders - Moordzaken.com
Cindy Velders

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
CindyVelders.jpg
 
Cindy Velders
Leeftijd 28 jaar
Datum 9 november 2011
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 12 jaar

Op vrijdagavond 11 november 2011 meldt een 34-jarige man zich op het politiebureau met de mededeling dat zijn vriendin dood in hun woning aan de Watergeusstraat te Rotterdam ligt.

Agenten gaan een kijkje nemen in de woning en treffen daar inderdaad het lichaam van de 28-jarige Cindy Velders aan. Zij is twee dagen eerder, op woensdag 9 november, door een misdrijf om het leven gekomen.


Verdachte

De man wordt op het politiebureau aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang.


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 7 augustus 2012

De verdachte heeft zijn vriendin op gruwelijke wijze met tientallen messteken om het leven gebracht. Het slachtoffer heeft geprobeerd de messteken af te weren en moet de gewelddadige aanval op haar leven door haar partner derhalve - ten minste enige tijd - bewust hebben ondergaan. Zij zal hele angstige laatste minuten hebben gehad. Het slachtoffer was een jonge hard werkende vrouw die behalve zichzelf ook de verdachte financieel onderhield. Zij had duidelijke toekomstplannen voor hen beiden. De rechtbank rekent het de verdachte zeer zwaar aan dat hij juist diegene van het leven heeft beroofd, die - ondanks zijn vele leugens en alle problemen die daardoor waren ontstaan - nog altijd achter hem stond en hem steunde bij zijn psychische problemen.

Na de dood van het slachtoffer heeft de verdachte geen enkele verantwoording genomen voor zijn daad. Integendeel, hij heeft in de woning sporen gewist en de politie met valse verklaringen en valse beschuldigingen aan het adres van derden, getracht op het verkeerde been te zetten. Daarmee heeft hij niet alleen het politie-onderzoek gefrustreerd maar heeft hij ook de familie de kans ontnomen te ontdekken hoe en waarom het slachtoffer om het leven is gebracht. Voor de familieleden van het slachtoffer moet het gebeurde een schokkende en zeer traumatisch ervaring zijn waarvan zij vermoedelijk levenslang psychisch nadelige gevolgen zullen ondervinden.

Op een dergelijk feit kan niet anders worden gereageerd dan met het opleggen van een gevangenisstraf van aanzienlijke duur.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (twaalf) jaren.