weebly reliable statistics
Cerise Lobs - Moordzaken.com
Cerise Lobs

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
CeriseLobs.jpg
 
Cerise Lobs
Leeftijd 1 jaar
Datum 6 maart 2008
Moordplaats Hellevoetsluis
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 12 jaar


Op donderdagavond 6 maart 2008 belt de 28-jarige Michelle de F. de hulpdiensten. Zij en haar vriend Johnny R. hebben zojuist het 16 maanden oude dochtertje van Michelle, Cerise Lobs, dood aangetroffen in haar bedje.

Ambulancemedewerkers stellen veel verwondingen vast bij Cerise, en haar lichaampje wordt onderzocht door een forensisch patholoog anatoom.

Hij stelt diverse ernstige verwondingen vast bij Cerise, maar de uiteindelijke doodsoorzaak is verwurging.


Verdachten

Er zijn al meerdere meldingen over kindermishandeling binnen gekomen. Zo hebben de huisarts, de tandarts en de zus van Michelle al enkele malen aan de bel getrokken. Het onderzoek naar de mishandeling liep nog.


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 8 oktober 2010

Verdachte heeft zich samen met zijn partner schuldig gemaakt aan de gewelddadige dood van haar 1,5 jaar oude dochtertje Cerise Lobs. Verdachte nam sinds hij met haar was gaan samenwonen in oktober 2007 het grootste deel van de verzorging en opvoeding van Cerise Lobs voor zijn rekening. In de maanden vóór het overlijden heeft hij samen met zijn partner Cerise Lobs vele malen mishandeld en geprobeerd om haar zwaar lichamelijk letsel toe te brengen.

De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij Cerise Lobs, die voor haar welzijn volledig afhankelijk was van hem en haar moeder, niet de geborgenheid en veiligheid heeft gegeven waar een kind recht op heeft. In plaats daarvan heeft hij haar pijn, leed en angst bezorgd. Door zijn handelen is uiteindelijk het meest fundamentele recht van Cerise Lobs, namelijk het recht om te leven, haar ontnomen. De gewelddadige dood van zo’n jong kind is schokkend voor haar familieleden, waarbij in de eerste plaats gedacht moet worden aan haar oudere zus. Ook voor de overige familieleden, die erg op het gezin betrokken waren moet de schok groot zijn. Daarnaast heeft het overlijden van Cerise Lobs de betrokken hulpverleners en de samenleving geschokt.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van 12 (twaalf) jaar;

Moeder Michelle krijgt eveneens twaalf jaar.