weebly reliable statistics
Bianca Nieuwenburg - Moordzaken.com
Bianca Nieuwenburg

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Bianca Nieuwenburg
Leeftijd 35 jaar
Datum 27 augustus 2011
Moordplaats Breskens
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 12 jaar


Op zaterdag 27 augustus 2011 wordt de 35-jarige Bianca Nieuwenburg in haar woning aan de Banckertlaan te Breskens doodgestoken aangetroffen nadat haar dan 47-jarige ex-partner zich op het politiebureau heeft gemeldt.


Verdachte

Bianca laat twee jonge kinderen achter. Zij waren tijdens de moord op hun moeder in het huis aanwezig. Hun vader heeft hen naar familieleden gebracht en zich hierna bij de politie gemeldt.Uitspraak

Rechtbank Middelburg, 11 oktober 2012

Verdachte heeft op 27 augustus 2011 zijn 35-jarige vriendin voor de ogen, althans in bijzijn van hun twee kinderen, de zesjarige zoon [zoontje] en tweejarige dochter [dochter 2], met 22 messteken van het leven beroofd. Het slachtoffer is in een mensonterende situatie achtergelaten. Doodslag wordt in ons strafrechtstelsel beschouwd als één van de ernstigste delicten. Het benemen van een andermans leven is een onomkeerbaar misdrijf. Verdachte heeft met dit misdrijf het slachtoffer haar kostbaarste bezit, het leven, ontnomen. Verdachte heeft daarmee eveneens onherstelbaar leed en verdriet toegebracht aan de familie en naasten van het slachtoffer. De moeder van het slachtoffer heeft ter terechtzitting gebruik gemaakt van het spreekrecht. Nog steeds vraagt zij zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren. Haar leven en dat van haar man en de kinderen [zoontje] en [dochter 2] is na de dood ingrijpend veranderd. Zij heeft met haar man de opvoeding van de kinderen op zich genomen. De kinderen en met name [zoontje] zijn ernstig getraumatiseerd. [zoontje] kampt met veel angsten en woede. Hij is vrijwel direct na de dood van zijn moeder in behandeling gegaan bij het kindertraumacentrum, welke behandeling voorlopig nog niet afgerond zal zijn. Daarnaast is dit feit ook voor de samenleving schokkend en zeer ernstig, waardoor de gevoelens van onveiligheid worden versterkt.

Het baart de rechtbank zorgen dat verdachte zich zo heeft verloren binnen zijn relatie en in staat is geweest zijn vriendin te doden. Uit de zich in het dossier bevindende verklaringen volgt dat verdachte een agressieve man kan zijn als hij zijn zin niet krijgt en zich gekrenkt voelt. De rechtbank is met de officier van justitie van oordeel dat niet uitgesloten kan worden dat verdachte zich binnen een volgende relatie nogmaals schuldig zal maken aan een dergelijk feit. Zij schat het recidiverisico dan ook hoger in dan de reclassering.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (twaalf) jaren.