weebly reliable statistics
Basz Zwijsen - Moordzaken.com
Basz Zwijsen

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
BaszZwijsen.jpg
 
Basz Zwijsen
Leeftijd 38 jaar
Datum 31 augustus 2009
Moordplaats Eindhoven
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 7 jaar & TBS

De 38-jarige Basz Zwijsen, eigenaar van swingcafé de Max uit Uden, is maandagavond doodgeschoten in een woning aan de Adolf van Cortenbachstraat in Eindhoven. De man was de eigenaar van het pand, dat opgedeeld was in meerdere kamers. Een 16-jarig meisje, bewoonster van het pand, had tegen haar vriend gelogen dat Basz haar de prostitutie in dwong. Hierop werd Basz naar het pand gelokt.


Verdachten

Na enkele dagen konden een 23-jarige man en zijn 16-jarige vriendin worden aangehouden.


Uitspraak

Rechtbank 's-Hertogenbosch, 22 maart 2010

De officier van justitie houdt rekening met het feit dat het hier om één van de ernstigste misdrijven uit het Wetboek van Strafrecht gaat, waardoor de rechtsorde ernstig is geschokt. Verdachte heeft met het doden van Basz Zwijsen een onpeilbaar verdriet toegebracht aan diens omgeving. Verdachte heeft er keer op keer voor gekozen om vast te houden aan het krankzinnige plan om in zijn gemoedstoestand van boosheid over het relaas van zijn vriendin met een geladen vuurwapen de confrontatie aan te gaan met het slachtoffer en zijn dood op de koop toe te nemen. Tevens heeft verdachte ook de vriendin van Basz een zeer angstige ervaring bezorgd. Zij verloor haar vriend en heeft zijn laatste momenten en zijn dood voor een deel moeten aanschouwen.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenissstraf voor de duur van 7 jaren en terbeschikkingstelling met bevel tot verpleging voor de duur van 2 jaar.
Links