weebly reliable statistics
Baby Mehak - Moordzaken.com
Baby Mehak

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
BabyMehak.jpg
 
Mehak
Leeftijd 1 jaar
Datum 28 januari 2006
Moordplaats 's Gravenhage
Moordwijze Overig geweld
Status Opgelost
Soort misdrijf Doodslag
Straf 8 jaar


Op zondag 28 januari 2006 wordt de 1-jarige Mehak naar het ziekenhuis gebracht met ernstig letsel. De ouders van het meisje zeggen dat zij van de trap is gevallen.

Mehak overlijdt aan haar verwondingen. De artsen vertrouwen het niet, omdat zij zeer veel oude letsels constateren bij het jonge kind, waaronder meerdere botbreuken.


Verdachte

De ouders en drie anderen worden aangehouden voor de dodelijke mishandeling van Mehak. Mehak zou bezeten zijn van de duivel. Zij sloegen haar met stokken, wurgden haar, en schopten haar.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 11 oktober 2010

De respectloze en onmenselijke wijze waarop door de verdachte en de medeverdachten vanaf januari 2005 met het lichaam en leven van de jonge Mehak is omgegaan, rekent het hof de verdachte en haar mededaders zwaar aan. Op de verdachte en de medeverdachten had de van hen afhankelijke Mehak mogen rekenen om haar te verzorgen en te beschermen tegen elke vorm van geweld. Mehak was alleen al door haar leeftijd weerloos tegen het gepleegde geweld. In ieder geval het laatste deel van haar leven heeft zij voornamelijk in het kinderkamertje doorgebracht en is zij door alle volwassenen in haar omgeving in de steek gelaten tot de dood erop volgde. Feiten als deze schokken ernstig de rechtsorde. Het hof is met de rechtbank van oordeel dat het leed dat Mehak is aangedaan en de eenzaamheid die haar in de laatste periode van haar leven ten deel is gevallen, onmogelijk in straf is uit te drukken.


De rechtbank veroordeelt verdachte (tante van Mehak) tot een gevangenisstraf voor de duur van 8 (acht) jaren.

Vader en moeder krijgen beiden 6 jaar cel. De oom van Mehak krijgt 2 jaar cel.