weebly reliable statistics
Baby Masha - Moordzaken.com
Baby Masha

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
BabyMasha.jpg
 
Masha
Leeftijd 8 dagen
Datum 24 september 2005
Moordplaats Amsterdam
Moordwijze Overig geweld
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 2½ jaar

Op zaterdag 24 september 2005 hebben de ouders van de 8-dagen jonge Masha ruzie. De vader van Masha, Marcel, schudt de baby enkele keren hard door elkaar, en moeder Els is daar zeer boos over. Zij pakt een jeu-de-boulesbal, en gooit deze in Marcel's richting. Hij ontwijkt de harde, zware bal, en deze komt op Masha terecht.

Zij overlijdt aan haar verwondingen.Verdachte

Beide ouders worden aangehouden. Vader Marcel wordt veroordeeld voor mishandeling van de baby, maar ook voor de dood van zijn zoontje Marco in 1991.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 30 november 2006

Door toedoen van verdachte heeft haar dochtertje [slachtoffer] van ongeveer 1 week oud hersenletsel opgelopen ten gevolge waarvan zij is overleden. Door een dergelijk feit is de rechtsorde diep geschokt. De rechtbank houdt rekening met het feit dat het niet verdachtes bedoeling is geweest om haar eigen kind te doden. Aannemelijk is geworden dat verdachtes partner [medeverdachte] gedurende de eerste dagen na de geboorte van [slachtoffer] bijna nooit thuis was. Bovendien was hij, als hij er wel was, dronken. Hierover is tussen verdachte en [medeverdachte] in de nacht van 23 op 24 september 2005 ruzie ontstaan. Verdachte verweet [medeverdachte], begrijpelijkerwijs, haar in de steek te laten. Toen [medeverdachte] [slachtoffer]’s hoofdje heen en weer schudde en haar in het gezichtje sloeg, heeft verdachte [slachtoffer] van hem afgepakt. [medeverdachte] heeft daarop [slachtoffer] weer op ruwe wijze uit de handen van verdachte getrokken en is met haar op de bank gaan zitten. Hierna heeft verdachte op een – naar het oordeel van de rechtbank – impulsieve, onmachtige manier ingegrepen om [medeverdachte] in feite tot de orde te roepen, met naar later bleek fatale gevolgen voor [slachtoffer]. De rechtbank is niettemin van oordeel dat ook verdachte verantwoordelijk moet worden gehouden voor de ontstane situatie. Verdachte had op de eerste plaats die avond haar pasgeboren dochtertje niet aan de zorg van [medeverdachte] moeten overlaten nu deze dronken en boos was. Daarnaast kan verdachte worden aangerekend dat zij haar frustraties over [medeverdachte] in het bijzijn van [slachtoffer] heeft afgereageerd. De rechtbank houdt ook rekening met het feit dat verdachte door het verlies van haar dochter en haar eigen aandeel daarin al ernstig is gestraft. Daar komt bij dat de oudste dochter van verdachte naar aanleiding van de gebeurtenissen uit huis is geplaatst. Ook dit ervaart verdachte als zeer zwaar.Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 30 maanden.