weebly reliable statistics
Baby Maria - Moordzaken.com
Baby Maria

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
BabyMaria.jpg
 
Maria
Leeftijd 4 maanden
Datum 2 februari 2006
Moordplaats Terneuzen
Moordwijze Overig geweld
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 3 jaar & TBS


Als de vier maanden oude Maria op 2 februari 2006 blijft huilen, draait haar dan 43-jarige vader J. door. Hij slaat het meisje op haar hoofd, tilt haar aan haar nek op en duwt haar hoofdje in het matras. Zij overlijdt aan zwaar hersenletsel.


Verdachte

De vader van Maria had al problemen om zijn agressie onder controle te houden.


Uitspraak

Rechtbank Middelburg, 12 juli 2006


De verdachte weet van zichzelf dat hij nogal krachtige handen heeft, waarin hij af en toe geen gevoel heeft. Dat maakte het risico nog groter. De verdachte moet ondanks zijn beperkte intelligentie het elementaire besef hebben gehad dat zijn handelingen levensgevaarlijk waren voor zijn dochtertje. De verminderde toerekeningsvatbaarbaarheid van de verdachte doet aan dit besef niet af.

Gelet op het voorgaande is de rechtbank van oordeel dat de verdachte, indien hij zijn dochtertje niet werkelijk heeft willen doden - waarvoor overigens wèl een aanwijzing is gevonden - dan toch in ieder geval willens en wetens de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat zijn dochtertje Maria als gevolg van zijn handelen zou overlijden.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 3 jaren en gelast dat verdachte ter beschikking wordt gesteld.