weebly reliable statistics
Baby Jaydon - Moordzaken.com
Baby Jaydon

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
BabyJaydon.jpg
 
Jason
Leeftijd 10 weken
Datum 25 oktober 2007
Moordplaats Landgraaf
Moordwijze Verstikking
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 4 jaar & TBS

Op donderdagavond 25 oktober 2007 legt de 36-jarige Rob F. zijn zoontje Jaydon van 2½ maand op bed. Omdat Jaydon huilt, schudt Rob hem hard door elkaar. Als dit niet helpt legt hij zijn zoontje in zijn bedje, en slaat enkele malen hard op het hoofdje van Jaydon. Hierna verlaat Rob het kamertje van zijn zoontje. De volgende ochtend treft de moeder van Jaydon hem levenloos in zijn bedje.Verdachten

Beide ouders worden aangehouden. De moeder wordt echter al snel weer vrijgelaten. Vader Rob blijft vastzitten en legt een bekentenis af.Uitspraak

Rechtbank Maastricht, 2 juli 2008


Naar het oordeel van de rechtbank is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats. De rechtbank overweegt hiertoe dat verdachte een weerloos kind van het leven heeft beroofd. Zij rekent het de verdachte zwaar aan dat hij zijn zoontje, na hem geslagen en geschud te hebben, in hulpeloze toestand heeft achtergelaten en zich pas de volgende ochtend heeft vergewist van zijn toestand. Hij heeft hiermee niet alleen een voortijdig einde gemaakt aan het leven van een onschuldig kind, maar tevens heeft hij onnoemelijk leed toegebracht aan de moeder van Jaydon, die op dat moment zijn levenspartner was en aan de andere nabestaanden van Jaydon.


De rechtbank veroordeelt de verdachte voor het hiervoor bewezenverklaarde tot een gevangenisstraf voor de duur van VIER JAREN.

De rechtbank zal de verdachte ter beschikking stellen, nu het ten laste van verdachte bewezenverklaarde feit een misdrijf is waarop naar de wettelijke omschrijving een gevangenisstraf van vier jaren of meer is gesteld en de rechtbank op grond van het vorenoverwogene van oordeel is, dat de algemene veiligheid van personen het opleggen van die maatregel eist, waarbij de rechtbank mede in aanmerking heeft genomen de ernst van het bewezenverklaarde feit.