Awinash Darsan

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Awinash
Naam slachtoffer   Awinash Darsan 
Artiestennaam   DJ VIP 
Leeftijd  23 jaar  
Datum  26 mei 2009 
Moordplaats  's Gravenhage 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  12 jaar 


Inhoud

Awinash Darsan

Op 26 mei 2009 ligt de 23-jarige Haagse Awinash Darsan nog op bed, wanneer hij met een mes wordt aangevallen door zijn 32-jarige stiefvader. Awinash overlijdt aan zijn verwondingen. De stiefvader doet ook een poging het 17-jarige broertje van Awinash te doden, maar deze weet te ontkomen.


DJ VIP

Awinash werkte zo nu en dan als DJ onder de naam: DJ VIP. Ook was hij een van de organisatoren van de multiculturele missverkiezing in Breda. Die missverkiezing zou op 30 mei 2009 een winnares opleveren, maar na de dood van Awinash hebben de andere organisatoren het afgeblazen: 'We willen deze gebeurtenis eerst een plek geven'.


Verdachte

Twee dagen lang is de 32-jarige man spoorloos, maar meldt zich dan op het politiebureau. Hij zit sindsdien vast.Uitspraak

Rechtbank 's Gravenhage, 21 december 2009

De rechtbank dient er van uit te gaan dat de bewezenverklaarde feiten volledig aan verdachte kunnen worden toegerekend, nu aanknopingspunten die tot een ander oordeel zouden kunnen leiden, ontbreken. Dit betekent dat de op te leggen straf in het bijzonder, naast vergelding, zal strekken tot langdurige bescherming van de samenleving tegen verdachte die immers om niets en als gevolg van ongerijmde achterdocht tot een afschuwelijke geweldsuitbarsting is gekomen.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 jaren.
Links

Teruggeplaatst van "/Awinash_Darsan"