weebly reliable statistics
Annemiek van der Sluis - Moordzaken.com
Annemiek van der Sluis

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Annemiek van der Sluis
Leeftijd 37 jaar
Datum 14 oktober 2004
Moordplaats Naaldwijk
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 17 jaar en TBS


Op 14 oktober 2004 rijdt de dan 39-jarige Cabbar K. naar het huis van zijn ex. Cabbar wacht en ziet het dan 12-jarige zoontje van zijn ex-vriendin, Mitchell, de kelderbox inlopen en volgt hem. Cabbar vraagt Mitchell waar zijn moeder is. Als Mitchell liegt dat zijn moeder niet thuis is, snijdt hem met een stanleymes diep in de keel. Hij pakt Mitchell's huissleutel, sluit de jongen (die door zijn ernstige verwondingen niet om hulp kon roepen) op in de kelderbox en gaat naar het huis van zijn ex.

Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld is niet duidelijk. Wel duidelijk is dat Cabbar zijn ex-vriendin Annemiek van der Sluis meerdere malen steekt met een mes en haar hierna de keel doorsnijdt. Ook bij Annemiek en Cabbar's dochterjes van twee en één jaar oud snijdt Cabbar de keel door.


Alle kinderen overleven de aanslag van hun (stief)vader.


Verdachte

Op het moment dat de politie arriveert bij de woning, komt Cabbar net naar buiten rennen met de twee zwaargewonde meisjes onder z'n arm.

Cabbar wordt aangehouden.


Uitspraak

Rechtbank 's-Gravenhage, 14 december 2007

Verdachte heeft zijn ex-partner [A.S.], in het bijzijn van haar twee jongste kinderen, op zeer gewelddadige wijze om het leven gebracht. Kort daarvoor heeft verdachte geprobeerd om [M.D.], de zoon van [A.S.], om het leven te brengen door zijn keel door te snijden. [M.D.] is hierbij ernstig gewond geraakt - hij kon niet meer praten vanwege ernstig letsel aan zijn luchtpijp - en werd door verdachte hevig bloedend achtergelaten in een afgesloten kelderbox. Het moet voor deze twaalfjarige jongen een zeer traumatische gebeurtenis zijn geweest; zwaar gewond, opgesloten in een donkere kelderbox, zonder de mogelijkheid om om hulp te kunnen roepen en wetende dat zijn moeder gevaar loopt. Hij zal de rest van zijn leven deze afschuwelijke ervaring met zich meedragen; al was het maar omdat het duidelijk zichtbare litteken in de hals hem hieraan zal herinneren. Ook de zeer jonge kinderen [C.K.] en [C.J.K.], toen respectievelijk 1 en 2 jaar oud, zijn slachtoffer van het door hun vader uitgeoefende geweld geworden. Verdachte heeft in de woning ook deze twee meisjes geprobeerd van het leven te beroven door hen de keel door te snijden. Ook bij hen heeft dat geleid tot een blijvend litteken in de hals. Het leed dat verdachte aan de kinderen en aan de ouders en familie van [A.S.] heeft toegebracht is immens. [M.], [M.D.], [C.K.] en [C.J.K.] zullen verder moeten leven zonder hun moeder. De twee kleinste meisjes moeten bovendien leven met de wetenschap dat hun moeder is gedood door hun eigen vader. Uit de slachtofferverklaring van de vader van [A.S.] ter terechtzitting afgelegd, blijkt hoe zeer ook het leven van hem en zijn vrouw, door de gebeurtenissen is verwoest. Het zeer gewelddadige handelen van verdachte heeft daarnaast ook veel maatschappelijke onrust teweeggebracht. Dergelijke feiten schokken de rechtsorde op buitengemeen grove wijze en brengen gevoelens van grote angst en onveiligheid in de samenleving teweeg. De rechtbank heeft het als schokkend ervaren dat verdachte er blijk van heeft gegeven ook nu nog geen enkel mededogen te hebben met de kinderen en de ouders van [A.S.].De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 17 jaar en gelast voorts de terbeschikkingstelling van verdachte.