Angela Zwaan

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Angela
Naam slachtoffer   Angela Zwaan 
Leeftijd  27 jaar 
Datum  8 juni 2007 
Moordplaats  Houten 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Doodslag 
Straf  7.5 jaar 


Inhoud

Angela Zwaan

De 27-jarige Angela Zwaan had twijfels over haar relatie, en overwoog er een punt achter te zetten. Angela en Roberto D. hadden de laatste periode veelvuldig ruzie, en zij verlangde naar rust in haar leven. In de nacht van 7 op 8 juni 2007 hebben de twee weer ruzie, en Angela zegt dat ze maar even een koeldown periode in hun relatie moeten inlassen. Roberto belt hierop een kennis, en koopt cocaïne bij hem. Hierop keert hij terug naar de woning van Angela. Wat er precies gebeurde blijft onduidelijk, maar omstreeks 01:30 uur steekt Roberto Angela dood. Ruim 50 messteken maken een einde aan haar leven.


Verdachte

Na de moord op Angela kleedt Roberto zich om, en is in paniek rond gaan rijden in de auto. Rond 8 uur 's morgens keert hij terug naar de woning van Angela, naar eigen zeggen om te kijken of "Het wel gebeurd was". Om 13:58 uur die dag heeft Roberto naar zijn moeder gesms’t: “Ma, ik heb iets heel ernstig gedaan”, gevolgd door een sms om 14:04 uur: “Ma ik heb Angela vermoord en ik ben nu op de vlucht sorry” en een sms om 14:11 uur waarin staat vermeld: “Angela ligt dood op de kamer sorry sorry echt”.Uitspraak

Gerechtshof Amsterdam, 19 november 2009

Angela Zwaan was een jonge 27-jarige vrouw met nog een hele toekomst voor zich. Verdachte heeft haar die toekomst ontnomen. Verdachte heeft door zijn handelen aan de familieleden en vrienden van het slachtoffer groot en onherstelbaar leed toegebracht. Dit blijkt onder meer uit de ter terechtzitting voorgelezen aanvullende schriftelijke slachtofferverklaring van de moeder en zus van het slachtoffer. Aan te nemen valt dat zij dat leed en de mede als gevolg daarvan ontstane psychische schade nog lang, mogelijk de rest van hun leven, zullen ervaren.

Het ernstige gevolg van het bewezenverklaarde en de wijze waarop de levensberoving is uitgevoerd, hebben een voor de rechtsorde schokkend karakter en brengen in de samenleving in het algemeen, en in de omgeving van het slachtoffer in het bijzonder, gevoelens van angst en onveiligheid teweeg.De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 7 (zeven) jaren en 6 (zes) maanden.
Links

Teruggeplaatst van "/Angela_Zwaan"