weebly reliable statistics
Andrew Fox - Moordzaken.com
Andrew Fox

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Andrew Fox
Leeftijd 38 jaar
Datum 6 januari 2007
Moordplaats Voorhout
Moordwijze Slagwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 17 jaar


Op zaterdag 6 januari 2007, net na middernacht, besluit Andrew Fox het voor die nacht voor gezien te houden. Hij loopt naar boven in zijn woning aan de Bloemenschans te Voorhout, neemt een douche en gaat naar bed.

Omstreekt 01:30 uur wordt de 38-jarige Andrew gewekt omdat er iemand in zijn kamer staat. Het is zijn huisgenoot, die vraagt of Andrew hem kan helpen in te loggen op de PC. Andrew loopt naar beneden, logt in en gaat terug naar bed.

Een half uur later slaat de dan 20-jarige Mariusz D. met een hakbijl het hoofd van Andrew eraf.Verdachten

De dan 44-jarige ex-vrouw van Andrew, Thuy P., heeft het hele plan beraamd. Zij betrekt haar dochter, Kelly N., de vriend van de dochter; de Pool Mariusz D., en de 51-jarige Fas V. in haar plan om Andrew te vermoorden.Uitspraak

Rechtbank 's Gravenhage, 10 juli 2008

Verdachte,Thuy P., heeft zich schuldig gemaakt aan het medeplegen van moord. De rechtbank ziet verdachte als de initiatiefnemer van deze moord. Zij heeft het plan bedacht en heeft hierbij anderen, waaronder haar eigen dochter, betrokken. Tevens heeft zij een coördinerende rol gehad bij de uitvoering van dit plan. Zij heeft de voor de moord bedoelde messen gekocht en heeft haar mededaders specifieke aanwijzingen gegeven.

Verdachte heeft de nabestaanden ernstig leed toegebracht. Dit geldt niet alleen voor de moeder, broer en zuster van het slachtoffer, maar in het bijzonder voor de twee minderjarige kinderen van het slachtoffer uit diens eerdere huwelijk. Zij moesten hun moeder al missen en hebben door toedoen van verdachte nu ook hun vader verloren. Een dergelijke gebeurtenis is voor een ieder ontwrichtend, maar het feit dat de kinderen geruime tijd met verdachte in gezinsverband hebben samengeleefd, maakt de impact van het handelen van verdachte op hen des te groter. Datzelfde kan worden gezegd van het kind dat in 2006 uit het huwelijk van verdachte en het slachtoffer is geboren. Hij zal door toedoen van zijn eigen moeder moeten opgroeien zonder vader. Wat de reden ook heeft mogen zijn, niets kan deze daad rechtvaardigen.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot: een gevangenisstraf voor de duur van 17 (zeventien) jaren;


Fas V. werkt uiteindelijk het wapen en de bebloede kleding weg (12 jaar cel).
Dochter Kelly krijgt voor haar aandeel 7 jaar cel.
Mariusz D. krijgt 16 jaar cel voor het toebrengen van de dodelijke slag.