weebly reliable statistics
Ali El Bejjati - Moordzaken.com
Ali El Bejjati

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Ali El Bejjati
Leeftijd 19 jaar
Datum 17 januari 2005
Moordplaats Amsterdam
Moordwijze Voertuig
Status Opgelost
Misdrijf Dood door schuld
Straf 180 uur werkstraf


Germaine C. stond op 17 januari 2005 omstreeks 18.30 uur met haar auto in de 3e Oosterparkstraat te Amsterdam bij de kruising met de Linneausstraat te wachten om de Linneausstraat in te kunnen rijden. Terwijl ze stilstond werd het rechtervoorportier van haar auto opengedaan en werd haar handtas, die op de passagiersstoel lag, weggegrist. De persoon die haar handtas wegnam was Ali El Bejjati. De 19-jarige Ali rende weg en stapte bij zijn vriend achterop, die met een bromfiets achter de auto van verdachte stond te wachten. Ali en zijn vriend reden vervolgens volgas de 3e Oosterparkstraat in. Germaine was verbaasd. Ze dacht aan een grap, maar besefte toen dat het om diefstal ging. Ze wilde haar tas terug. Zij draaide eerst het raam van het linkervoorportier open en riep dat er niets bijzonders in de tas zat en zette, toen dit geen resultaat had, de achtervolging in. Germaine reed hard achteruit en keek hierbij naar achteren over haar rechterschouder met haar linkerhand aan het stuur. Op een gegeven moment zag zij de bromfiets niet meer. Waarschijnlijk omdat Ali en zijn vriend - vanuit hun rijrichting bezien - meer aan de rechterzijde van de weg waren gaan rijden om zo weg te kunnen komen. Het zicht van Germaine door de linkerkant van de achterruit van de auto was beperkt. Om te kijken waar de bromfiets was gebleven, draaide Germaine haar bovenlichaam verder naar rechts. Door die beweging trok ze het stuur te ver naar links waardoor ze de achterzijde van haar auto - vanuit haar rijrichting bezien - ongewild naar rechts stuurde waarbij ze de controle over haar auto verloor en de bromfiets met de linkerachterzijde van haar auto raakte. Germaine raakte de bromfiets nadat ze 34 à 40 meter achteruit was gereden. De vriend van Ali werd door de botsing richting het trottoir gelanceerd en kwam in een portiek in de 3e Oosterparkstraat terecht. Ali is door de aanrijding van de bromfiets gevallen en door de auto van Germaine meegesleurd totdat de auto tegen een boom tot stilstand kwam. Ali is tengevolge van het ongeval overleden.


Verdachte

Germaine geeft aan dat het nooit haar bedoeling was om Ali te doden. Zij wilde enkel haar tas terug. Toch toont zij geen enkel berouw.Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 6 maart 2008

Verdachte heeft zeer onvoorzichtig gereden door 34 à 40 meter hard achteruit achter een bromfiets aan te rijden met weinig zicht op een smalle weg. Als gevolg van haar gevaarlijke achtervolging is [slachtoffer], een jongen van 19 jaar oud, komen te overlijden. De rechtbank rekent dit verdachte aan. De gebeurtenissen van 17 januari 2005 hebben niet alleen een negatieve invloed op het leven van verdachte gehad. [slachtoffer] is overleden. Zijn ouders, vrienden en familie zullen hem voor altijd moeten missen. Ter terechtzitting was enige vorm van berouw jegens de familie van het slachtoffer op zijn plaats geweest.De rechtbank veroordeelt verdachte tot een taakstraf bestaande uit een werkstraf voor de duur van 180 uur.