weebly reliable statistics
Adelino da Cruz - Moordzaken.com
Adelino da Cruz

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
AdelinodaCruz1.jpg
 
Adelino da Cruz
Leeftijd 32 jaar
Datum 4 april 2010
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Dood door schuld
Straf Geen; Zie uitspraak


Op vrijdag 2 april 2010 wordt de 32-jarige Adelino da Cruz voor het laatst levend gezien in een woning aan het Weimanspad in Rotterdam. Twee dagen later, op zondag 4 april, wordt zijn levenloze lichaam gevonden in natuurgebied De Esch te Rotterdam. Adelino is door een misdrijf om het leven gekomen.


Verdachte

De recherche van de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoekt de dood van de 32-jarige Adelino da Cruz. Het team is op zoek naar de 32-jarige Hugo R.Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 24 juli 2012

Dodelijk slachtoffer als gevolg van spelen met een vuurwapen. Slachtoffer was eigenaar van het vuurwapen en het schot werd gelost door zijn vriend. Er was geen sprake van ruzie tussen hen. Feitelijke omstandigheden staan eraan in de weg aan te nemen dat de verdachte de dood van het slachtoffer op de koop toe heeft willen nemen. Geen (voorwaardelijk) opzet op de dood. Nu de officier van justitie uitsluitend moord/doodslag ten laste heeft gelegd en niet als subsidiar op de ten laste legging heeft opgenomen dood door schuld, terwijl die schuld bestaat uit roekeloosheid, heeft de rechtbank geen andere keus dan de verdachte vrij te spreken van dit feit. Wel wordt het wegmaken van het lijk en vuurwapenbezit bewezen geacht.