weebly reliable statistics
Yvonne Heisen - Moordzaken
Yvonne Heisen

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Vrouw.png
Yvonne Heisen
Leeftijd 68 jaar
Datum 11 juni 2011
Moordplaats Nijmegen
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 16 jaar
ECLI ECLI:NL:RBARN:2012:BX1278

Op zaterdagavond 11 juni 2011 horen buren van de 68-jarige Yvonne Heisen pistoolschoten in haar woning en zij bellen de hulpdiensten. Agenten gaan in de woning aan de Cronjéstraat te Nijmegen binnen en vinden daar haar ontzielde lichaam.


Verdachten

De volgende dag kunnen een dan 41-jarige man en 32-jarige vrouw worden aangehouden. De vrouw wordt later vrijgelaten, maar de man zit nog vast.


Uitspraak

Rechtbank Arnhem, 13 juli 2012

Verdachte is in de nacht van 11 op 12 juni 2011 op gruwelijke wijze tekeer gegaan. Hij was opgefokt, boos en onder invloed van alcohol. Met pistool heeft hij eerst buiten in de lucht geschoten. Vervolgens heeft twee schoten gelost in de woning van een oudere vrouw. Door één van de kogels is de vrouw geraakt. Zij is aan haar verwondingen overleden. Later die avond is verdachte naar de woning van zijn volgende slachtoffer gereden, heeft hem daar opgewacht en heeft hem doelbewust en na kalm beraad voor diens woning neergeschoten.

Verdachte heeft bij de familie en vrienden van de oudere vrouw op schokkende wijze hun moeder, schoonmoeder, zus, oma en vriendin uit hun leven gerukt. Hij heeft de grootst mogelijke inbreuk gemaakt op de persoonlijke integriteit van deze vrouw. Hij heeft immers haar het hoogste goed, het leven, ontnomen.

Ditzelfde was ook bijna met de man gebeurd. Dat hij in leven is gebleven, mag een wonder heten. Deze man heeft echter nog steeds last van de hem door verdachte toegebrachte verwondingen.

Verdachte, die reeds eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten, heeft zich thans weer schuldig gemaakt aan twee zeer ernstige geweldsdelicten. De rechtbank rekent hem dit zwaar aan. Dergelijke feiten brengen grote onrust teweeg in de maatschappij, veroorzaken een groot gevoel van onveiligheid en schokken de rechtsorde in hevige mate.


De rechtbank veroordeelt verdachte wegens het bewezen verklaarde tot een gevangenisstraf voor de duur van 16 (zestien) jaren.