weebly reliable statistics
Yasser Konuksever - Moordzaken
Yasser Konuksever

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Yasser Konuksever
Leeftijd 26 jaar
Datum 16 juli 2007
Moordplaats Amsterdam
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 15 jaar
ECLI ECLI:NL:RBAMS:2012:BY2689

Op maandag 16 juli 2007 wordt omstreeks 16:30 uur in de tuin van een uitzendbureau aan de Hoofdweg te Amsterdam de 26-jarige Yasser Konuksever neergeschoten. Hij overlijdt nog diezelfde dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.


Verdachte

Er worden vier verdachten aangehouden. Door een fout van het O.M. worden zij in eerste instantie niet vervolgd. In september 2009 staat de schutter eindelijk terecht.


Uitspraak

Rechtbank Amsterdam, 26 september 2012

Op 16 juli 2007 rond 16.00 uur zijn verdachte en de medeverdachten [medeverdachte 1] en [medeverdachte 2] aanwezig in het privégedeelte van het kantoor Fikabo aan de Hoofdweg te Amsterdam. Vervolgens komt rond diezelfde tijd ook [E] binnen en neemt plaats in het voorste gedeelte. Vrij snel na binnenkomst roept verdachte [E] naar het privégedeelte. Vervolgens komt weer vrij snel daarna het slachtoffer binnen. Het slachtoffer wordt vrijwel direct na binnenkomst door [medeverdachte 1] naar de grond geslagen. Ten tijde van dat gevecht probeert [H] het privégedeelte binnen te komen maar wordt door verdachte met het wapen in zijn hand weg gemaand. Ook [medeverdachte 2] en [E] proberen tussen [medeverdachte 1] en het slachtoffer te komen maar ook zij worden door verdachte met het wapen in zijn hand weg gemaand. Vervolgens schiet verdachte éénmaal op het slachtoffer die op dat moment vanuit een hurkpositie probeert op te staan en [medeverdachte 1] probeert weg te drijven met zijn stanleymes. [medeverdachte 1] en [medeverdachte 2] vluchten de kamer uit. Vervolgens schiet verdachte nog vijfmaal op het slachtoffer terwijl alleen [E] nog in de ruimte is.

Verdachte heeft opzettelijk en met voorbedachten rade de toen nog maar 26 jarige, weerloze en gewonde [A] op een uiterst laffe manier om het leven gebracht, door zes kogels op hem af te vuren en hem in de rug neer te schieten op het moment dat hij probeert weg te komen van zijn belager. De verdachte heeft zich aldus schuldig gemaakt aan de moord op een zeer jonge man die in Nederland door hard te werken in de bouw een leven probeerde op te bouwen en zijn familie in Turkije financieel ondersteunde. Verdachte heeft van het slachtoffer zijn kostbaarste bezit, het leven, ontnomen. Een feit als dit draagt een voor de rechtsorde zeer schokkend karakter. Door het slachtoffer van het leven te beroven heeft verdachte bij de nabestaanden hun zoon, broer, oom en neef ontnomen en hierdoor onherstelbaar leed aangedaan. Hoewel is gebleken dat er een conflict speelde waarbij mogelijk beledigingen zijn geuit, is een achterliggende reden voor deze moord niet duidelijk geworden. De nabestaanden zullen daardoor niet alleen met het gemis van [A] moeten leven, maar ook met de onwetendheid over het waarom van zijn dood.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van 15 (vijftien) jaren.